Kostelići bolnici Sveti Duh darovali anesteziološki aparat

NA INICIJATIVU Ante Kostelića i primariusa dr. Miljenka Radetića obitelj Kostelić je zagrebačkoj bolnici Sveti Duh darovala anesteziološki aparat.

Donacijom vrijednom 225.000 kuna obitelj Kostelić, Hrvatski skijaški savez i Hypo Alpe-Adrija bank poklonili su bolnici aparat kojim će se skratiti vrijeme čekanja za obavljanje operacija na Svetom Duhu.

Na press konferenciji održanoj povodom humanitarne donacije rečeno je da aparat vrijedi između 400 i 500 kuna. Budući da su obitelj Kostelić i donatori uspjeli aparat kupiti po vrlo povoljnoj cijeni za komentar smo upitali glasnogovornika Hrvatskog skijaškog saveza Ozrena Muellera.

"Naši sponzori u ovoj akciji uspjeli su s tvrtkom koja proizvodi ove uređaje dogovoriti takvu cijenu, uz maksimalan popust, za koju je i aparat nabavljen." - rekao je glasnogovornik Mueller za Index.

Primarius Radetić, koji je prije godinu i pol dana vodio operaciju štitnjače naše najbolje skijašice, rekao je da će aparat znatno smanjiti liste čekanja za operacijske zahvate, na koje se ponekad čekalo i do dvije godine.

Osim cijele obitelji Kostelić koja je nazočila predaji aparata, događaju je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je zahvalio obitelji Kostelić na donaciji, te je najavio sanaciju bolnice Sveti Duh.

Pročitajte više