KOVAČEV BAYERN

Kovač ima novog miljenika: "Planirali smo nešto drugo, ali ovo što on radi..."

Foto: EPA-EFE

BORUSSIA DORTMUND i Bayern u subotu od 20:30 igraju za prvi trofej sezone, njemački superkup. Utakmica se igra na Signal Iduna Parku. Žuti su domaćini.

Kovačev Bayern, osvajač duple krune, gost je prošlosezonskog rivala za naslov u Bundesligi, a Borussia je tu utakmicu izborila drugim mjestom u prvenstvu.

Danas je bivši hrvatski izbornik održao presicu uoči utakmice i prije nego što je počeo razgovarati s novinarima, upao je Bayernov glasnogovornik Dieter Nickels i rekao:

"Nema pitanja o Leroyu Saneu."

Kovač se na to nadovezao:

"Razumijem vas novinare, ali morate i vi mene. Sve je već rečeno. Sutra imamo važnu utakmicu i to je sve."

U Dortmundu će mu nedostajati najbolji igrač prošle sezone po glasovima navijača, Serge Gnabry. Oporavlja se u Münchenu, no dio momčadi trebao bi biti Kingsley Coman, koji također ima lakšu ozljedu.

Kovača je na pripremama oduševio dečko s Novog Zelanda, 20-godišnji Sarpreet Singh koji je stigao iz Wellington Phoenixa u Bayernovu drugu momčad. Moguće je da će ga Kovač koristiti i u prvoj.

"Mislim da je on zaista dobra kupovina. Njega smo prvenstveno planirali za drugu momčad, ali ovo što je pokazao u SAD-u i u dvije utakmica Audi kupa u Münchenu pokazuje da je kvalitetom iznad igrača druge momčadi", rekao je Kovač Nijemcima pa dodao:

"Nema dileme, on će dobiti šansu. O njemu ovisi koliko će igrati u prvoj momčadi. Sretan sam, ali i iznenađen, pozitivno iznenađen njegovim razvojem. S njim i Alphonsom Daviesom imamo svijetlu budućnost i alternative za krilne pozicije", završio je Kovač.

Sutra ima priliku osvojiti i treći trofej s Bayernom, no za to će se morati izboriti na najzahtjevnijem gostovanju u Njemačkoj, gdje je prošle sezone izgubio 3:2.

Pročitajte više