LIGE PETICE

Kovač je tek došao u Monaco, a već želi dovesti bivšeg svjetskog prvaka s Njemačkom

Foto: EPA

NIKO KOVAČ jučer je potvrđen kao novi trener francuskog Monaca. Bivši hrvatski izbornik i čovjek koji je kao trener Bayerna osvojio Bundesligu i njemački kup, vratio se u nogomet nakon devet mjeseci i otkaza u Bayernu.

Kovačev prvi dan u Monacu

Kovač je potpisao trogodišnji ugovor s klubom uz mogućnost produljenja na još jednu sezonu. Monaco je zabilježio kako je izgledao njegov dolazak u Kneževinu.

Odmah se okrenuo tržištu

Odmah po dolasku Kovač je počeo tražiti nove igrače za svoju momčad pred sezonu koja dolazi, a jedno od imena koje se spominje je i ono Marija Götzea. 

Strijelac pobjedničkog gola u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine krajem ove sezone napustio je momčad njemačkog bundesligaša Borussije Dortmund. Götzeu je istekao ugovor, a u Dortmundu mu nisu ponudili nastavak suradnje.

Ozbiljna konkurencija

Sada bi ga u Monacu volio vidjeti Niko Kovač koji za konkurenciju ima Fiorentinu, piše Corriere dello Sport. Talijanski prvoligaš spreman je dovesti Nijemca, a kao oružje u tom transferu koristi Francka Riberyja, legendarnog nogometaša Bayerna s kojim je Götze dijelio svlačionicu.

Riberyja je u Bayernu trenirao i Niko Kovač pod čijim je vodstvom i odlučio napustiti klub jer je vjerovao kako više ne može igrati na razini koja je potrebna za Bayern. Preselio je u Fiorentinu, gdje je igrao vrlo dobro u protekloj sezoni.

 

 

Pročitajte više