Kovač najtalentiranijeg Engleza mami Robbenovom desetkom

Foto: Gulliver / Getty Images

CALLUM HUDSON-ODOI tek je napunio 18 godina, a Bayern je već za njega Chelseaju ponudio 33 milijuna eura odštete. Sjajno lijevo krilo želi u Munchen i Bluesi ga puštaju, ali traže 40 milijuna. 

Chelsea je svjestan da ne može protiv njegove volje zadržavati jednog od najvećih svjetskih talenata. On je prema pisanju Skya u četvrtak službeno zatražio od kluba da ga pusti u Bayern i tako ubio nadu Chelseaja da će ipak uspjeti nagovoriti Hudson-Odoija da potpiše novi petogodišnji ugovor.

Hudson-Odoi ima još 18 mjeseci ugovora s Chelseajem i već u siječnju 2020. godine može izravno pregovarati s drugim klubovima i otići bez odštete. Chelsea ga se pak nikako nije htio odreći jer je jedan od najtalentiranijih nogometaša iz Chelseajevog omladinskog pogona u povijesti.

Veliki potencijal pokazao je za vikend, kada je s lijevog krila namjestio oba gola za pobjedu Chelseaja (2:0) nad Nottinghamom u FA Kupu, a u Europa Ligi je igrao kao prvotimac protiv PAOK-a postigao i namjestio po jedan gol u pobjedi 4:0.

Ove sezone je 18-godišnji ofenzivac odigrao samo 42 minute u Premier League i nije uvjeren kako će u londonskom klubu imati veću minutažu u narednim sezonama.

Maurizio Sarri je Hudson-Odoiju pružio priliku ove sezone i promovirao ga u seniorsku momčad, nakon što ga je koristio u pripremnim utakmicama, ali onda ga potpuno zanemario u Premier Legaue.

Bayern je na korak da ga dovede u sklopu velike rekonstrukcije momčadi. 

"Nama uvijek trebaju mladi igrači, ali je posao sportskog direktora Hasana Salihamidžića da se bavi tim stvarima. Ako je igrač dobar, meni uopće nije važno koliko ima godina. Istina je da tražimo mlade talente, ali tražimo i već gotove igrače jer talentima ponekad treba vremena da se razviju. Hudson-Odoi je istih godina kao Jadon Sancho koji se pokazao kao vrlo uspješan", rekao je Kovač na pitanje o mladom Englezu.

Njemački i engleski mediji pišu da je Bayernov trener u sklopu akcije animiranja Hudson-Odoija, tinejdžeru obećao iznimno prestižan dar: ako dođe u Bayern, dobit će dres s brojem 10. 

Zna se da taj broj nose samo igrači posebnog kova, a u Bayernu bi ga Hudson-Odoi naslijedio od legende s desnog krila Arjena Robbena, koji na ljeto odlazi iz kluba nakon što je tamo proveo deset godina. 

S njim nakon čak 12 godina vjerne službe Bayern napušta i krilni jurišnik sa suprotne strane terena, Franck Ribery,

Hudson-Odoi, koji obojici može biti sin, od prvog nasljeđuje broj na dresu, a od drugog krilo. 

 

Pročitajte više