Kovač uživa povjerenje Bayernove uprave: "Branit ću ga do krvi"

Foto: EPA

BAYERNOVO rukovodstvo prije dvadesetak dana, uz opovrgavanje medijskih glasina o trenerskoj smjeni, javno je podržalo Niku Kovača nakon četiri uzastopne utakmice bez pobjede.

Porazi od Herthe i Borussije Mönchengladbach te remiji s Augsburgom i Ajaxom ponukali su njemačke medije da se raspišu o Bayernovoj rezultatskoj krizi, kao i o smjeni Nike Kovača.

Nakon iskazanog mu povjerenja klupske vrhuške, Niko Kovač uspješno je nadvladao krizu i svakodnevne natpise o otkazu. Bayern München u posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima ubilježio je pet pobjeda (Wolfsburg, AEK, Mainz, Rödinghausen, AEK) i jedan remi (Freiburg).

Premda njemački mediji i dalje propitkuju Kovačevu budućnost, Bayernova uprava ponovno je kategorično potvrdila kako vjeruje u sadašnjeg trenera iza kojeg je tek četveromjesečni mandat.

"Momčad nam je u tranziciji, a usto imamo mladog trenera s kojim moramo biti strpljivi. Niku Kovača branit ću do krvi. To sam već rekao prije nekoliko dana, ali sada to ponovno naglašavam jer moje izjave nemaju rok trajanja od dva do tri tjedna", poručio je Bayernov predsjednik Ulrich Hoeness uoči nedjeljnog bundesligaškog derbija s Borussijom Dortmund koja bi, prema najavama njemačkih medija, mogla presuditi Niki Kovaču.

U slučaju poraza, trenutačno trećeplasirani Bayern München (20) nakon 11 ligaških kola kaskat će za prvoplasiranom Borussijom Dortmund (24) čak sedam bodova.

"Prije mjesec dana žalili ste se da je Bundesliga dosadna. Nakon dugo vremena u Dortmund ne putujemo kao favoriti. Dok Borussia Dortmund uživa u plodovima izvrsne sezone, na nama je da se nastavimo popravljati. Moramo se vratiti našem stilu, nogometu prepunom samopouzdanja. Posljednjih tjedana nismo igrali dobro i sada je vrijeme da svi, za boljitak klupske situacije, preuzmemo odgovornost", zaključio je Ulrich Hoeness.

Pročitajte više