KOVAČA NAHVALIO SLAVNI PRETHODNIK "Bayern je suđen tom sjajnom treneru"

Foto: Getty Images / Guliver Image

NIKO KOVAČ od ljeta postaje trener Bayerna i to mu je golem dvostruki izazov: preuzima jedan od najvećih klubova svijeta i nasljeđuje legendu čije cipele dovoljno uspješno nije ispunio ni Pep Guardiola.

Jupp Heynckes za manje od mjesec dana puni 73 godine. Iako je nakon trijumfalne sezone 2012./13., kada je s Bayernom osvojio trostruku krunu, poručio "Ne pada mi na pamet opet se baviti trenerskim poslom, imao sam dostojan oproštaj", nije mogao odoljeti pozivu u pomoć u listopadu prošle godine. Carlo Ancelotti potpuno je bio izgubio uzde svlačionice, momčad je i na terenu djelovala raspušteno i četvrti je put u klub došao veliki Jupp. 
 
Iako je četiri godine bio u mirovini, nije izgubio nimalo vještine. Sredio je stvari u velikom stilu. Bayern je opet prvak, u polufinalu je Lige prvaka i kupa. I premda su Juppa molili da produlji ugovor, ovaj put je rekao kako definitivno nema šanse i da napokon odlazi u zasluženu mirovinu.
Na dan kada je Bayern, koji je Heynckes vodio do četiri naslova u Bundesligi i jednog u Ligi prvaka, ždrijeb polufinala LP-a spojio s Realom, koji je Jupp također vodio do titule u LP-u, bavarski klub objavio je ime velikanovog nasljednika.
 
Heynckes je nahvalio 26 godina mlađeg trenera koji za dva mjeseca preuzima njegov posao: "Ima vrlo, vrlo pozitivnu biografiju. U Frankfurtu vodi različite tipove igrača mnogih nacionalnosti i to radi sjajno. Njemu je treniranje Bayerna suđeno. Vrijedan je, inovativan, elokventan, jedan od onih koji žive nogomet. Poznat je po tome da ima dobru komunikaciju s igračima. Mislim da je Bayern dobro odabrao."

Pročitajte više