Kovačić otkrio kako je izgledao Lampardov povratak: Ovo je tek prvi dan

Foto: EPA

MATEO KOVAČIĆ govorio je o situaciji u Chelseaju, otkazu koji je dobio trener Graham Potter i njegovu nasljedniku Franku Lampardu. "Moramo biti iskreni i reći kako je lakše dati otkaz treneru nego zamijeniti 30 igrača. No i mi moramo biti bolji", izjavio je hrvatski reprezentativac za Sky Sports.

Potter je prošle godine zamijenio Thomasa Tuchela, no smijenjen je nakon svega sedam mjeseci. Londonski klub, koji drži 11. mjesto Premier lige te će u četvrtfinalu Lige prvaka igrati protiv Real Madrida, do kraja sezone vodit će Lampard. Igračkoj legendi Chelseaja to će biti drugi mandat na klupi ovog kluba nakon što ga je vodio između 2019. i 2021. godine.

"Moramo se zahvaliti Potteru, koji je obavio dobar posao. No nije mu bilo lako s obzirom na sve promjene koje su se dogodile", dodao je Kovačić, uvjeren kako on i suigrači s Lampardom mogu na dobar način završiti aktualnu sezonu u kojoj je klub potrošio nevjerojatan novac na nove igrače.

"Dobra vijest je što se Lampard vratio"

"Znamo Lamparda, bio nam je trener, tako da je dobra vijest što se vratio i što će pokušati promijeniti našu sezonu koja nije bila dobra", smatra Kovačić. "Imali smo kratak sastanak. Objasnio nam je što želi i koji mu je cilj do kraja sezone.

Čekaju nas dvije prekrasne utakmice s Real Madridom, što znači da možemo na dobar način završiti sezonu. Smireno je došao s idejom o tome što od nas očekuje. No ovo je tek prvi dan, vidjet ćemo što će od nas tražiti i kako ćemo se pripremati. Teško je sada reći što će se dogoditi, ali vratio se i želi najbolje za klub", izjavio je Kovačić.

Pročitajte više