PREMIERSHIP

Kovačićev trener: Kako protiv Guardiole? Otkud znam, pitajte nekog drugog

Foto: EPA

CHELSEA polako gubi korak za Manchester Cityjem i Liverpoolom, a sutrašnji derbi protiv prvaka i lidera možda je i posljednja šansa da Bluesi ostanu u utrci za titulu. Ako budu svladali Guardiolu i društvo, prići će im na sedam bodova zaostatka te zadržati kakvu-takvu nadu.

Ako remiziraju ili izgube, sve je jasno, a priče o Sarrijevom neuspjehu postat će još glasnije. Zbog načina igre i Sarrijeve trenerske filozofije, mnogi smatraju da Chelsea ne može parirati Cityju. Ipak, Talijan je pesimist.

> Kovačićev trener lošiji od svog prethodnika: Sprema li mu se otkaz?

"Dugo ih nismo pobijedili, ali sve je moguće. Bit će teško jer su oni možda i najbolja momčad u Europi. Protiv Wolvesa smo bili dobri 50 minuta, a onda smo upali u crnu rupu kada su nas pritisnuli. Imali su dva udarca u okvir gola, ali su nažalost oba završila u golu. Potreban nam je kolektivni cilj umjesto da 11 igrača radi 11 različitih stvari na terenu.

Potrebno je da promijenimo mentalitet 25 igrača kako bismo promijenili stil igre. To se ne postiže preko noći. Vidjeli ste to u Manchesteru i Liverpoolu", rekao je Sarri na konferenciji za medije.

Talijan ponavlja da je City ušao u sezonu daleko jači.

"Počeli smo sezonu s 30 bodova razlike u odnosu na City i ostaje nam samo da naporno radimo kako bismo smanjili taj zaostatak. Napredujemo, ali napreduju i drugi. Počeli smo sezonu jako dobro, ali se sada suočavamo s poteškoćama, što je normalno. Moramo rješavati problem po problem. Možda smo na početku pobjeđivali s problemima u igri, ali smo znali da će oni doći na naplatu prije ili kasnije i s tim se moramo suočiti.

Mislio sam da će se to dogoditi u prva dva mjeseca, ali smo uspijevali pobjeđivati i s tim. Tada sam bio siguran da će problemi doći u studenome i prosincu", priznaje Sarri.

Dao je i zanimljiv odgovor na pitanje kako pobijediti Guardiolu.

"Otkud ja znam, izgubio sam svaku utakmicu od njega. To ćete morati pitati nekog drugog", odgovorio je Talijan i nasmijao sve oko sebe.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više