ZASTAVA JUGOSLAVIJE NA NAJSKUPLJEM POJASU Za ovo se bore McGregor i Mayweather

Foto: Lance Pugmire/Twitter, Fightsite

PREDSJEDNIK WBC-a (World Boxing Council) Mauricio Sulaiman otkrio je i javnosti predstavio ručno izrađen, poseban pojas koji je namijenjen pobjedniku boksačkog mega meča između Floyda Mayweathera i Conora McGregora.

Radi se o posebnom pojasu koji je nazvan “Money Belt”, a izrađen je od krokodilske kože sa specifičnim središnjim dijelom kojim dominira logotip WBC-a i prezimena dvije zvijezde: Mayweathera i McGregora. Na središnjem dijelu pojasa se nalazi više od 300 dijamanata.

Dvojac se ne bori za naslov niti ikakvu titulu, no WBC je ipak, čim je dvoboj najavljen, najavio izradu posebnog pojasa jer se radi o boksačkom dvoboju koji je iznimno bitan za čitav sport. Pojas je predstavljen na jučerašnjoj posljednjoj press konferenciji prije samog eventa 26. kolovoza.

No, boksači vjerojatno nisu svjesni da pojas ima i veliku grešku koja se može primjetiti tek pažljivijim gledanjem. Među zastavama članicama WBC federacije se našla i zastava nekadašnje Jugoslavije – trobojnica s gornjim plavim poljem i karakterističnom zvijezdom petokrakom! Jugoslavije nema više od dvadeset i pet godina pa je nejasno kako se uopće ovakva greška mogla potkrasti ovako ozbiljnoj organizaciji.

Nešto dalje je i zastava Hrvatske…

 

 

Pročitajte više