Kožulj: Probleme ćemo rješavati unutar Saveza, nismo Vlatka i Dolores da se prepucavamo preko medija

NAJBOLJI hrvatski plivač Duje Draganja otkrio je pojedinosti sukoba s HPS-om. Draganja je na EP-u u Turskoj osvojio jedno zlato i dva srebra, a na prvenstvo zamalo nije niti otputovao zbog sukoba sa čelnim ljudima saveza. Usprkos odličnom rezultatu naših u Istanbulu, jaz između plivača i čelnika saveza nije se smanjio. Naprotiv, problemi tek sad izlaze na vidjelo.

"Nisu me uvrstili na spisak, a zahvaljujući rezultatima zavrijedio sam da idem na prvenstvo. Ignorirali su me bez ikakvog pravnog uporišta, na kraju sam popustio ucjenama i onda su me uvrstili na spisak", rekao je Draganja za Novu TV.

Možda se činilo da će odlični rezultati smanjiti tenzije između Draganje i direktora reprezentacije Gordana Kožulja, no naš najbolji plivač na Plesu je izbjegao rukovanje. Čini se kao da Kožulja ne može ni vidjeti.

"On je danas direktor reprezentacije koji se prema nama u nekoliko navrata nije ponio korektno i profesionalno, to mu zamjeram. Poštujem ga kao bivšeg reprezentativca, ali ne mogu reći da je prema nama profesionalan i korektan."

Nazvali smo Gordana Kožulja i zamolili za komentar Draganjinih izjava.

"Samo ću reći da je cijela reprezentacija jedan veliki skup i da ćemo pojedinosti rješavati unutar Saveza. Ne želim ništa komentirati, stvarati afere i puniti žute stranice. Ako postoje nezadovoljni pojedinci, to moramo riješiti između nas, a ne preko medija. Nismo mi Vlatka i Dolores", rekao nam je Kožulj.

A kako komentira ucjene Saveza o kojima Draganja priča?

"Nije mi poznato da je bilo bilo kakvih ucjena. Život je pun izbora i čovjek se nekad nađe u situaciji da mora donijeti pravu odluku. I prije smo probleme rješavali unutar Saveza, nema razloga da tako ne bude i ovaj put."

Je li Kožulja iznenadilo što mu Draganja nije htio dati ruku na povratku sa EP u Istanbulu?

"Mene ništa ne iznenađuje."

Karlo: Draganja nije bio na spisku ali ga nismo ucjenjivali

"Ne znam čime smo ga ucjenjivali, Duje je imao sve iste uvjete kao i drugi reprezentativci i nikad nije bio tretiran drugačije od bilo kojeg drugog reprezentativca" komentirao nam je  Tomislav Karlo, glavni tajnik plivačkog saveza,  Draganjine navode kako je na spisku reprezentacije osvanuo nakon što je "pristao na ucjenu saveza".

Ali činjenica je kako nije bio na spisku za SP?

"Istina je"

Zašto?

"Zbog toga što je prvi, preliminarni popis rađen davno, a sukladno propisima na tom popisu su samo plivači koji potpuno ispunjavaju pravilnik reprezentacije.

Ustanovilo se da u Rimu on i još neki reprezentativci nisu poštovali navedeni pravilnik i bilo je odlučeno da dok se to ne rješi, oni neće biti na popisu. Međutim, to je bilo davnih dana i ne znam zašto sad povlači to pitanje".

Draganja znači nije poštovao pravilnik zbog sukoba oko opreme na navedenom SP u Rimu?

"Točno. Naš predsjednik je s njim pričao i mislio sam kako je taj problem riješen".

Pročitajte više