Krah jednog od najboljih braniča svijeta kojeg je United Realu platio 50 mil. eura

Foto: Profimedia

NE tako davno Raphael Varane (30) bio je jedan od najboljih središnjih braniča svijeta. Sa svega 18 godina Real ga je 2011. doveo i platio Lensu 11 milijuna eura.

Na prvu se činilo da je taj iznos ogroman za tinejdžera bez iskustva, no Varane je u deset godina igranja na Bernabeuu izrastao u vrhunskog stopera bez kojeg momčad nisu mogli zamisliti u Realu ni Ancelotti ni Zidane, ali ni Didier Deschamps. Varane je u dresu Reala osvojio čak četiri Lige prvaka i tri La lige, a s Francuskom je 2018. bio prvak svijeta te svjetski doprvak četiri godine kasnije.

U kolovozu 2021. za 50 milijuna eura kupio ga je Manchester United smatrajući da će Francuz biti jedna od najvažnijih karika u uzdizanju posrnulog diva, no to se nije dogodilo. Što zbog pada forme, što zbog ozljeda, Varane je sve manje igrao, u zadnje četiri utakmice uopće nije nastupio, a nevjerojatno zvuči podatak da je od kraja rujna do danas odigrao svega 18 minuta u Premier ligi.

Trenutačno su ispred njega Harry Maguire, Luke Shaw, Victor Lindelöf, čak i veteran Jonny Evans je u viziji Erica ten Haga ispred Francuza, a Varane je zadnji nastup u dresu Crvenih vragova imao u debaklu protiv Kopenhagena (3:4). Engleski mediji pišu kako je izgledno da će u zimskom prijelaznom roku otići s Old Trafforda skupa s Casemirom. 

Pročitajte više