Kraj najdugovječnije i najuspješnije suradnje u NFL-u. Belichick odlazi iz Patriotsa

Foto: EPA

BILL BELICHICK više neće biti trener New England Patriotsa, pišu američki mediji. Tu informaciju neizravno su potvrdili i sami Patriotsi najavivši konferenciju za medije na kojoj će govoriti Belichick i vlasnik kluba Robert Kraft. Belichick odlazi nakon sezone u kojoj su Patriotsi završili na dnu konferencije sa samo četiri pobjede iz 17 utakmica.

Tako će biti označen kraj suradnje koja je trajala još od 2000. godine, čime je bila uvjerljivo najdulja među aktualnim trenerima u NFL-u. Osim što je bila dugotrajna, bila je i najuspješnija u povijesti lige. Belichick je Patriotse šest puta doveo do osvajanja Super Bowla, čime je postao najtrofejniji trener u NFL-u.

Iako će uskoro napuniti 72 godine, očekuje se da će se Belichick nastaviti baviti trenerskim poslom te da će privući interes brojnih klubova u NFL-u. Podsjetimo, Belichick je jedan od najpoznatijih Amerikanaca hrvatskog porijekla. Njegov djed Ivan Biličić i baka Marija Barković 1897. su emigrirali iz mjesta Draganić u blizini Karlovca.

Pročitajte više