HRVATSKA OSVOJILA BRONCU

Kraljice šoka s krunama na glavi izašle po medalje. Vodila ih je Ćamila

Foto: Screenshot

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija primila je brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj. 

Prva je to medalja za hrvatski ženski reprezentativni rukomet u povijesti.

Voditeljica programa najavila je hrvatske rukometašice uz riječi: "Molim vas, pružite dobrodošlicu hrvatskim rukometašicama".

Hrvatice su na dodjelu su došle s krunama na glavi, a prva u redu krenula je liderica ekipe Ćamila Mičijević koja je akrobacijama zabavljala suigračice. Tijekom turnira su ekipu Hrvatske prozvali kraljicama šoka, jer su iz utakmice u utakmicu rušile favorite i junački se borile do polufinala u kojem nisu imale šanse protiv Francuske. No imale su dovoljno snage, u nogama i u glavi, da u utakmici za treće mjesto šokiraju reprezentaciju Danske i izbore medalju za povijest. 

U susretu za treće mjesto je svladana Danska rezultatom 25:19. Ključnom se pokazala hrvatska obrana zajedno sa sjajnom vratarkom Teom Pijević koja je susret završila s 15 obrana. Izabranice Nenada Šoštarića od 41. do 58. minute nisu primile pogodak.

Hrvatska se ovim plasmanom plasirala na Svjetsko prvenstvo koje će sljedeće godine biti održano u Španjolskoj. Hrvatska na svjetskoj smotri nije bila od 2011. godine u Brazilu.

Pročitajte više