Bundesliga

Kramarić zabio dva penala u pobjedi Hoffenheima i oborio hrvatski rekord u Bundesligi

Foto: EPA

HRVATSKI napadač Andrej Kramarić je zabio dva gola u pobjedi Hoffenheima protiv Kölna na domaćem terenu rezultatom 3:0.

Kramarić je oba pogotka postigao iz kaznenih udaraca, prvi u 7., a drugi u 75. minuti. Vratar gostiju Timo Horn se kod oba penala bacio u krivu stranu, a Kramarić je postigao svoj 11. i 12. bundesligaški gol sezone te 16. i 17. ukupno za klub u svim natjecanjima.

► KLIKNI OVDJE I OVDJE I POGLEDAJ KRAMARIĆEVE GOLOVE

Kramarić je postao najbolji hrvatski strijelac u Bundesligi svih vremena

Hrvatski reprezentativac je za Hoffenheim u novoj sezoni nastupio tek 19 puta, a osim spomenutih golova upisao je i dvije asistencije.

Ovim golom Kramarić je postao najbolji hrvatski strijelac u Bundesligi svih vremena. Sada na svom kontu ima 74 zgoditka, dva više od Ivice Olića.

U prvom susretu dana Bayern je bio uvjerljiv na gostovanju kod Schalkea

Hoffenheim je došao do šeste pobjede sezone, koja ga je lansirala na 11. mjesto s 22 boda. Kramarićeva momčad sada ima sedam bodova više od Kölna, koji se nalazi na 16. mjestu, onom koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak u Bundesligi.

Podsjetimo, u prvom susretu dana je vodeći Bayern na gostovanju uvjerljivo svladao posljednji Schalke rezultatom 4:0. Za Bavarce su pogađali Thomas Müller (dva puta), Robert Lewandowski i David Alaba. Bayern sada na prvom mjestu ima sedam bodova više od drugoplasiranog RB Leipziga.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više