KRAMARIĆEVA UTAKMICA OD 20 MILIJUNA EURA Odveo Hoffenheim u Ligu prvaka!

Foto: Getty Images/Guliver Image

ANDREJ KRAMARIĆ sjajno je igrao u napetom zadnjem kolu Bundeslige. Golom i asistencijama u derbiju protiv Borussije Dortmund donio je Hoffenheimu pobjedu 3:1 i plasman u Ligu prvaka. 

U 26. minuti derbija za plasman u LP na kraju Bundeslige, postigao je gol za vodstvo Hoffenheima 1:0. Kramarić je iskoristio loše ispucavanje suparničkog golmana Burkija, pokupio loptu na rubu kaznenog prostora i od tamo probušio vratara gostiju. Hrvatskom napadaču ovo je bio 13. ovosezonski gol, pokazat će se i najvrjedniji.

Jer zabio ga je u izravnom dvoboju za odlazak u LP, na utakmici dva od četiri suparnika za dva preostala mjesta koja sljedeće sezone iz Bundeslige vode u Ligu prvaka.
 
Ali u 58. minuti Marco Reus izjednačava za Borussiju, koja tako zadržava mjesto koje vodi u LP i tamo još sa sobom umjesto Hoffenheima vodi Bayer Leverkusen. 
 
Međutim, samo pet minuta kasnije, Hoffenheim opet preuzima poziciju u LP-u sljedeće sezone. Kramarić je sjajno poslužio Adama Szalaija, a Mađar, nakon što mu je hrvatski suigrač dodao okružen petoricom suparnika, izbija sam pred Burkija i donosi Hoffenheimu novo vodstvo, 2:1. Kramariću je ovo bila deveta asistencija sezone.
 
U 73. minuti Kramarić je namjestio još jedan gol za svoju momčad i vodstvo 3:1. Na lijevoj strani  faulirao ga je Piszczek, a hrvatski napadač Hoffenheima iz slobodnjaka kojeg je izborio nabacio je desnicom pred gol. Tamo loše reagiraju Akanji i Burki, a Pavel Kaderabek zabija za veliko vodstvo Hoffenheima.
 
Kramarićev klub tako ne samo da odlazi u LP nego i Borussiji u izravnom dvoboju uzima treće mjesto, za najbolji plasman ovog kluba u Bundesligi u povijesti.
Hoffenheim je tako zahvaljujući Kramariću izborio izravan ulazak u Ligu prvaka sljedeće sezone i zaradio oko 20 milijuna eura.
 
Veliki uspjeh Hoffe je proslavio ovako:

Ipak, golemu sreću domaćina derbija za Ligu prvaka pokvarila je ozljeda njegovog junaka. U 76. minuti Borussijin veznjak Julian Weigl oštrim startom srušio je Kramarića, koji je zatim na nosilima iznesen s terena, a ubrzo ga je zamijenio Polanski.

U Ligu prvaka na kraju su otišli upravo Hoffenheim i Borussija, dok su izvisili Bayer Leverkusen i Leipzig, usprkos pobjedama nad Hannoverom (3:2) i kod Herthe (6:2).

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više