KREĆE DOTA MINOR U SPLITU Najbolje ekipe na svijetu igrat će za skoro dva milijuna kuna

Foto: Dota PIT

AMD SAPPHIRE Dota PIT League Season 6, puno je ime velikog Dota 2 turnira u organizaciji domaće tvrtke One Game Agency. Dota PIT je u novom sustavu natjecanja dobio Minor licenciju te ušao u Dota Pro Circuit uz bok turnirima kao što su ESL One, Summit i DreamLeague. Najbolje ekipe na svijetu tako će se u Splitu boriti za 300 tisuća dolara te 300 Pro Circuit bodova.

Split će u sljedećih nekoliko dana ugostiti neka od najvećih imena Dota 2 esporta. KuroKy, Miracle-, Solo, N0tail i Sccc samo su neki od igrača koji će se sa svojim ekipama natjecati na AMD SAPPHIRE Dota PIT Minoru. Barem nakratko Split će postati jedan od gradova s najvišim MMR-om na svijetu. Poučeni iskustvom prijašnjih godina organizatori su natjecanje premjestili iz Spaladium Arene i ove godine igrači će se natjecati u hotelu Le Méridien Lav, bez publike. Osigurano je svega stotinjak mjesta za uzvanike, goste i novinare.
 
Od osam ekipa koje ćemo vidjeti na turniru njih šest je svoje mjesto izborilo kroz kvalifikacije, a preostale dvije dobile su pozivnicu organizatora. Pozivnice su otišle u ruke finalistima sedmog The Internationala, ekipama Team Liquid i Newbee. Kroz regionalne kvalifikacijske kupove svoje su mjesto osigurali OG, Virtus.pro, Immortals, SG e-sports i Vici Gaming. Iako je u Split trebao doći Mineski, oni su otkazali zbog obiteljskih obaveza jednog igrača te ih je zamijenio Fnatic.
 
Bez obzira na ispadanje u polufinalu ESL One Majora u Hamburgu, Team Liquid je i dalje najbolja ekipa na svijetu i glavni su favoriti za osvajanje naslova. Međutim, Virtus.pro je odličnim predstavama u Hamburgu i podizanjem trofeja pokazao da se protiv Liquida itekako može igrati. OG uvijek ima kapaciteta za velike rezultate, a dosad ih nismo previše viđali jer Team Secret dominira regionalnim kvalifikacijama za Europu. Newbee je također prošao među najbolje četiri ekipe na Majoru, ali izgleda da kineska ekipa nije baš u najboljoj formi. U svakom slučaju, očekuje nas iznimno zanimljiv turnir.
 
Format natjecanja je nešto drugačiji nego na proteklim turnirima u Dota Pro Circuitu. Neće biti grupne faze nego će se igrati doigravanje po sistemu dvostruke eliminacije, što znači da timovi nakon dva poraza napuštaju natjecanje. Kako se doigravanje igra odmah tako će se i mečevi igrati u serijama na dvije dobivene mape.
 
AMD SAPPHIRE Dota PIT počinje 2. studenog, a prvi meč oko 12 sati igrat će Newbee i SG e-Sports. Nakon njih na pozornicu će izaći Team Liquid i Immortals. Natjecanje će trajati sve do nedjelje 5. studenog, kada ćemo u finalu doznati pobjednika.
 
Dota PIT ponovno će uz pomoć esporta promovirati Split i čitavu Hrvatsku. Odlične ekipe jamče i vrlo zanimljiv turnir i prava je šteta što publika neće dobiti priliku uživo gledati najveće zvijezde Dota 2 esporta, ali za to su pomalo krivi sami. Prijenos svih mečeva bit će dostupan na Dota PIT kanalu na Twitchu. Nadamo se da će turnir proći u najboljem redu i organizacijski na visokoj razini te da će takve slike obilaziti svijet sljedećih dana.

Pročitajte više