KREĆE REGIONALNI ESPORT SHOW Liga vrijedna 900 tisuća kuna

Image: Fortuna Esports

Esports Balkan League bit će prva profesionalna esport liga u regiji, a za prvi ciklus najavljen je nevjerojatan nagradni fond od 120 tisuća eura. Liga će se bazirati na League of Legends i Counter-Strike: Global Offensive igrama, a pravo nastupa imat će timovi iz deset zemalja jugoistočne Europe, među kojima je i Hrvatska.

>>Nova hit industrija: Kineski gigant ulaže 15 milijardi dolara u esport
 
United Media nedavno je u svoj portfolio dodala i Fortunu Esports, a sada iz grupe dolazi bombastična najava. Prva profesionalna esport liga u regiji okupljat će osam timova iz deset zemalja (Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Mađarske, Rumunjske i Grčke). U prvoj sezoni organizatori će pozvati timove da se natječu u ligi, a već za iduću predviđene su i kvalifikacije. Regularni dio sezone sastojat će se od sedam kola, a četiri najbolje plasirana tima natjecat će se na LAN završnici. Lokacija još nije poznata.
 
Sezona će trajati po tri mjeseca za svaku igru s nagradnim fondom od 20 tisuća eura po igri. Takvim rasporedom osigurano je da Esports Balkan League traje ravnomjerno kroz cijelu godinu. Sve će početi s Counter-Strike: Global Offensivom ovog rujna, a League of Legends počet će mjesec dana kasnije.
 
 Fortuna Esports
 
United Media je u regiji poznata po svojim brandovima N1, SportKlub, Orlando Kids i OK Bambino, a sada otvaraju i novo tržište. Organizatori navode kako žele svim interesnim skupinama u esportu ponuditi perspektivu kakvu imaju razvijene zapadne zemlje. 
 
Nakon najave Vip Adria League i uključenja Vipneta u esport, nije trebalo dugo čekati na odgovor. Ulazak United Media grupe u esport nakon priključivanja Fortuna Esportsa bio je očekivan, ali malo tko je očekivao da će to biti u ovakvim razmjerima. Preostaje nam vidjeti na koji način će se odabrati osam timova iz deset zemalja regije, budući da organizatorima matematika ne ide na ruku. Tko će i po kojim kriterijima odabrati osam timova koji će se natjecati u ligi? Čini se nemogućim da baš sve zainteresirane strane budu zadovoljne odabirom.

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Pročitajte više