Krenuli pregovori za transfer života Danija Olma? Evo koliko bi Dinamo zaradio

Foto: EPA

DANI OLMO prošlog je ljeta produljio ugovor s RB Leipzigom do ljeta 2027. godine. Nije nepoznato da ga je željela dovesti Barcelona i da on ne bi imao ništa protiv povratka u klub u čijoj je nogometnoj školi odrastao, ali ipak se odlučio na ostanak u Njemačkoj. Ipak, uz jedan dodatak u ugovoru.

Naime, sada u njemu postoji klauzula koja mu omogućava raniji odlazak iz kluba, ako netko dođe i uplati odštetu od 60 milijuna eura. Bude li u klub stigla takva ponuda, samo Olmo odlučuje o tome ostaje li ili odlazi. Produljenjem ugovora Olmo je dobio znatno bolju plaću nego što je imao otkako je potpisao za klub u transferu iz Dinama, ali potencijalnim udvaračima to ne smeta.

Oduševio protiv Brazila

Olmo je jučer briljirao i ponovno probudio interes velikana. Na madridskom Santiagu Bernabeuu u prijateljskoj utakmici svoje Španjolske i Brazila (3:3) zabio je sjajan gol u 36. minuti za vodstvo Španjolaca 2:0.

Bivši igrač Dinama oslobodio se dvojice čuvara, prodao im "tunele", a zatim zabio gol neobranjivim udarcem. Olmu, 25-godišnjem ofenzivcu Leipziga, to je bio osmi gol za reprezentaciju. Gol pogledajte OVDJE.

Želi ga Chelsea

Ova Olmova predstava izazvala je interes Chelseaja, objavio je danas engleski Football Transfer, a slično piše i španjolski Fichajes. Navodi se da će Chelsea ovog ljeta tražiti zamjene za Conora Gallaghera i Raheema Sterlinga. Olma vide kao idealnu opciju.

Olmov mogući odlazak iz Leipziga bitna je vijest i za Dinamo jer hrvatski prvak ima 20 posto profita od idućeg transfera. Leipzig je Olma Dinamu platio prije tri godine 29 milijuna eura. Ako ga Leipzig proda za 60 milijuna eura, Dinamo bi imao pravo na 20 posto od 31 milijun eura pa bi dobio malo više od šest milijuna eura.

Pročitajte više