Kristoffersen slavio u Garmisch-Partenkirchenu, dvojica Hrvata među 18 najboljih

Foto: Profimedia

NORVEŽANIN Henrik Kristoffersen pobjednik je trećeg slaloma sezone Svjetskog kupa, održanog u Garmisch-Partenkirchenu, a od četvorice hrvatskih predstavnika najbolji je bio Filip Zubčić, koji je zauzeo 15. mjesto, dok je Samuel Kolega bio 18. Kristoffersen je ostvario i najbolje vrijeme prve vožnje sa startnim brojem jedan. Upravo su se startni brojevi pokazali presudnima u slalomu koji su krojili loši uvjeti na stazi, koja se zbog blagih temperatura "raspala".

Norvežanin je do treće uzastopne pobjede u Garmisch-Partenkirchenu te 29. u karijeri stigao rezultatom 1:48.37. Drugi je bio Austrijanac Manuel Feller s 1.22 sekunde zaostatka, dok je treći bio Francuz Clement Noel s 1.46 sekunde zaostatka. Kristoffersen je tako postao prvi skijaš nakon Talijana Alberta Tombe s tri slalomske pobjede u Garmisch-Partenkirchenu.

Spomenimo i sjajan rezultat Talijana Stefana Grossa, koji je nakon prve vožnje bio na 26. mjestu, no odličnim drugim nastupom i činjenicom da su uvjeti na stazi nakon njegove vožnje bili sve gori, stigao je do pete pozicije.

Dvojica od četvorice Hrvata osvojila bodove

U Garmisch-Partenkirchenu su nastupila i četvorica hrvatskih skijaša. Zubčić je osvojio 15. mjesto, dok je Kolega bio tri stepenice niže. Matej Vidović nije izborio drugu vožnju nakon što je bio 41. u prvom nastupu, a Istok Rodeš nije završio prvu vožnju.

Nakon tri održana slaloma vodi Kristoffersen s 220 bodova, Feller je drugi s 205 bodova, a treće mjesto drži Švicarac Daniel Yule sa 186 bodova. Filip Zubčić je 23. s 29 bodova, dok je Samuel Kolega 28. s 18 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Švicarac Marco Odermatt s 946 bodova, ispred Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea sa 617 i Kristoffersena s 485 bodova. Zubčić je 26. sa 109 bodova, a Kolega drži 95. mjesto s 18 bodova. Skijaši sada sele u Adelboden, gdje su na rasporedu veleslalom (7. siječnja) i slalom (8. siječnja).

Pročitajte više