Kritičari savjetuju Capella: Na Hrvate s Rooneyjem i Defoeom!

IZBORNIK engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello uoči ogleda s Hrvatskom ima tek jednu dvojbu glede početnog sastava - hoće li se Wayneu Rooneyju u vršku napada pridružiti Emile Heskey ili Jermaine Defoe.

Pomoć u razrješenju dvojbe Capellu je ponudio Martin Samuel, ugledni kolumnist Daily Maila i The London Timesa.

"Napadač Tottenhama bolji je izbor jer bi predstavljao puno veću opasnost golu Hrvata. Defoe je u sjajnoj formi i on bi trebao zajedno s Rooneyjem predvoditi napad Engleza", naglašava Samuel i objašnjava svoj stav: "Ovo jest stvar osobnog izbora, ja volim napadače koji imaju nos za gol i Defoe je jedan od takvih. Emile Heskey nije klasičan golgeter."

"Capello vidi i svjestan je da se engleski igrači puno bolje kreću kada je Heskey u igri. Ali isto tako, krećanje Gerrarda i Rooneya je potpuno drukčije od uobičajenog kada je Heskey na terenu. A ukoliko je Defoe na terenu dobili ste igrača koji podjednako dobro zabija i radi presing na protivničku obranu. U svakom slučaju, Defoe je moj izbor za Rooneyeva partnera premda sve vodi ka tome da će protiv Hrvatske startati Heskey", tvrdi Samuel.

Andy Dunn: Heskey je bolje rješenje, već se dokazao u suradnji s Rooneyjem

Sa Samuelom se pak ne slaže Andy Dunn, ugledni poznavatelj nogometnih prilika na Otoku, koji smatra da bi Rooneyju društvo trebao praviti upravo Heskey:

"Prvenstveno to mislim zbog činjenice da je suradnja Heskey-Rooney već oprobana i dokazana kao veoma uspješna. Upravo je utakmica protiv Hrvatske u Zagrebu pravi primjer toga. Heskey je dokazano rješenje i iako nije igrač koji će zabijati mnogo golova, on je itekako koristan svakoj momčadi. Defoova jedina prednost pred Heskeyem je trenutačno bolja forma, sve ostalo je na strani napadača Aston Ville", obrazložio je svoj stav Dunn uz interesantan zaključak:

"Kada biste pitali Waynea Rooneyja s kim bi volio najviše igrati, nikada od njega ne biste dobili odgovor. Ali biste  veoma lako stekli dojam da je Heskey prvi izbor, jednako kao što je to bio i u slučaju sa Michaelom Owenom."

Budući da Jermain Defoe svaki izlazak na teren koristi za pogodak, pred izbornikom engleske nogometne reprezentacije Fabijom Capellom slatke su muke.

Defoe je zamijenio Emilea Heskeyja u subotnjoj 2:1 pobjedi Engleza protiv Slovenije te je postigao pogodak, svoj peti u posljednje tri utakmice za reprezentaciju.

Capello stoga mora odlučiti hoće li Wayneu Rooneyju u napadu priključiti Heskeyja, što običava činiti, ili će od prve minute u srijedu na travnjak Wembleyja protiv Hrvatske poslati Defoea u utakmici koja bi Gordi Albion mogla promovirati u sudionike Svjetskoga prvenstva koje će se sljedeće godine održati na jugu Afrike.

"Kada Defoe ulazi u drugome poluvremenu postiže pogodak. Srećom, imam još vremena za odluku", kazao je Talijan, na što se nadovezao i napadač Tottenhama.

"Sve što puknem ulazi u gol"

"Svi mi želimo igrati, nikome klupa za rezervne igrače nije draga. Ali napravim li razliku ulaskom u igru nakon poluvremena, zadovoljan sam i time. U ovome trenutku sve što puknem ulazi u gol, a time sam oduševljen", dodao je Defoe.

U skupini 6 europskih kvalifikacija za SP vodeće mjesto sa stopostotnim učinkom iz sedam utakmica zauzima Engleska. Trećeplasirana Ukrajina na kontu ima 14 bodova, tri manje od “vatrenih” koji su odigrali utakmicu više od ove dvije reprezentacije.

Pročitajte više