Christian Pulišić

Kritike na račun američkog Hrvata: On nije središnja točka reprezentacije

Foto: EPA-EFE

REPREZENTACIJU Sjedinjenih Američkih Država na Svjetskom prvenstvu u Kataru čeka prilika za popravni ispit. Naime, SAD je 2018. propustio šansu za nastupom u Rusiji nakon šokantnog poraza od Trinidada i Tobaga u kvalifikacijama, što mu je bilo prvo izbivanje s najveće nogometne smotre nakon 1986. godine. 

U Kataru će svoju zemlju prvi put kao kapetan predvoditi Christian Mate Pulisic, krilni napadač hrvatskih korijena, kojeg navijači Chelseaja i američke reprezentacije nazivaju Captain America. Nekoliko mjeseci uoči turnira sve više se priča o silaznoj formi 24-godišnjeg igrača. 

Najkonkretniji je bio bivši MLS branič Brian Dunseth koji je rekao: "On je jako dobar igrač, ali on nije središnja točka reprezentacije. Ljudi to moraju shvatiti. Pulisic čini momčad boljom, ali on nikad neće biti Christian Eriksen američke nogometne reprezentacije - igrač koji diktira tempo, koji povezuje, koji će stvoriti nešto iz nečega, koji će upisati pravo dodavanje."

Pulisic ima još malo vremena za hvatanje forme, što će mu biti otežano činjenicom da ove sezone u Chelseaju gotovo isključivo ulazi s klupe. Iako se okitio naslovom Lige prvaka, za sada nije ispunio očekivanja u klubu koji ga je 2019. platio 64 milijuna eura. Iako ne krije hrvatske korijene, Pulisic nikada nije bio u kombinacijama za nastupanje za hrvatsku reprezentaciju. Za A selekciju SAD-a debitirao je ka 18-godišnjak, dok još nije imao ni punih 90 minuta seniorskog nogometa u dresu Borussije Dortmund.

Pročitajte više