La Liga

Kroos: Trenutak kada je Real otpustio Lopeteguija obilježio me kao igrača

Foto: Marius Becker/AP Images

TONI KROOS je u svom podcastu Einfach mal Luppen otkrio da je bio razočaran nakon što je Real Madrid u listopadu 2018. godine uručio otkaz treneru Julenu Lopeteguiju.

Lopetegui je danas trener Seville, a Real je vodio u samo 14 utakmica od srpnja do listopada 2018. godine.

"On je prvoklasni trener i osoba"

Real je s njim imao šest pobjeda, dva remija i šest poraza u svim natjecanjima, a presudio je uvjerljiv poraz od Barcelone u El Clasicu rezultatom 5:1.

Kroos smatra da je Lopetegui sjajan trener i veliki čovjek te mu je zbog toga bilo jako žao što je dobio otkaz.

"Lopeteguijev otkaz me osobno rastužio, pogotovo jer je on prvoklasni trener i osoba. Samo je kao trener Reala imao loš trenutak. Bio sam sretan zbog njega kada je osvojio Europa ligu sa Sevillom. On je to zaslužio. Odradio je sjajan posao, ali nije imao sreće i ako nema dobrih rezultata onda to nije dobro za klub", kazao je Kroos.

"Došao je u nezgodno vrijeme, odmah nakon što je Ronaldo otišao"

Nijemac smatra da je Lopetegui došao u nezgodno vrijeme jer je Real prije toga imao niz od tri uzastopne titule u Ligi prvaka, a klub je tog ljeta napustio Cristiano Ronaldo.

"Došao je nakon tri uzastopne titule u Ligi prvaka i Cristiano je napustio klub. Bilo je jasno da godina neće biti lagana. Iskreno, bilo mi je jako žao. Taj otkaz me pogodio najviše jer sam bio siguran u njegove trenerske i ljudske osobine. To je ostavilo gorak ukus u mojim ustima. To je priča koja je značajno obilježila mene kao igrača", rekao je Kroos.

Pročitajte više