Kujundžić high kickom nokautirao Munoza, Petje obranio titulu nakon vrhunskog meča

Foto: Fightsite

SAMO PETJE FFC je prvak i nakon današnjeg eventa u Rijeci, no glavni trenutak priredbe pripao je Mladenu Kujundžiću, koji je high kickom nokautirao Franka Munoza te tako svojoj publici poklonio prekrasnu pobjedu te im tako zahvalio za atmosferu koju su napravili.

Petje se protiv Tigrana Movsisyana odradio sjajnu borbu, a svaka pohvala mora ići i njegovom protivniku. Da je spreman za velike stvari u ovoj organizaciji potvrdio je Eyevan Danenberg, a goropadno je izgledao Igor Emkić. Pobjede u prva dva meča večeri upisali su srpski borci, Strahinja Denić i Nikola Cimeša.

U nastavku teksta možete pročitati kratke izvještaje svih održanih mečeva.

Nikola Cimeša def. Fabio Di Marco - jednoglasna odluka sudaca

Nova pobjeda Nikole Cimeše te još jedan odličan meč u kojem je nastupio Fabio De Marco. Viđena je sjajna borba u kojoj je najviše mogla uživati publika, a suci su nagradili agresiju mladog srpskog borca.

Kroz sve tri runde borci su tražili priliku za nanijeti štetu protivniku te gotovo da nije bilo bježanja od borbe ili traženja klinča. Ipakl onaj koji je imao konstantni korak naprijed bio je Cimeša. Na taj način je anulirao Di Marcovu visinu i izgleda kako je trener Bačulov apsolutno pogodio s taktikom. Di Marco je dobro pogađao iz kontre, tako da je i on nanosio dosta štetu Cimeši.

Na kraju tri runde publika je očekivala ekstra rundu, no do nje nije došlo, budući da je jednoglasnom odlukom slavio Cimeša. Kao što smo naveli, suci su nagradili konstantnu agresiju i pritisak, koji je dovodio do toga da je Di Marco jako često završavao u kutu.

Strahinja Denić def. Denis Chorchyp - tehnički nokaut, 1. runda (2:12)

I drugi srpski borac dolazi do pobjede i to Strahinja Denić, koji je svoju FFC karijere započeo u MMA borbama, da bi napravio, po svemu sudeći, odličan potez prelaskom u kickboks. Ovog puta je pobjedu donijela ozljeda slovenskog borca, odnosno nezgodna blokada jednog udarca, koja je meč završila ranije nego što se očekivalo.

Denić i Denis Chorchyp nisu se štedjeli, a kad dva krupna i snažna borca tako krenu, onda se pogađaju i snažni udarci. Prvi takav osjetio je Chorchyp sredinom runde, kad je došlo i do brojanja. Slovenski borac se pribrao i vratio u meč, ali nakon jednog middle kicka je stao, držeći se za desnu ruku. Otišao je do kuta, gdje mu je rečeno kako nije u stanju nastaviti meč. Tako je Denić došao do druge pobjede u dva nastupa, a Chorchyp je, nakon dvije startne pobjede, sad nažalost povezao dva poraza.

Igor Emkić vs. Toni Mikelić - tehnički nokaut, 3. runda (2:05)

Sjajan nastup i prekrasna pobjeda Igora Emkića, koji se Mikeliću revanširao za poraz doživljen početkom godine u Novom Sadu. Ovog se puta Tuzlak bolje pripremio, niti u jednom trenutnu nije stao niti podcijenio svog protivnika te je došao do pobjede prekidom prije kraja treće runde.

Tehnički je sjajno djelovao Emkić, no razliku između Novog Sada i Rijeke činila je njegova fizička sprema. Dok je tamo izgubio snagu te pao krajem meča, ovdje je svakom rundom izgledao sve bolje te sve više pojačavao ritam, koji Mikelić nikako nije mogao pratiti. Već u prvoj rundi vidjela se prednost, a i dogodila se serija koju je Mikelić čudesno izdržao, pa se krenulo u drugu dionicu.

Ta druga runda možda je bila i najmanje uvjerljiva za Emkića, budući da je Mikelić našao par rupa gdje je proturio neke udarce, no opet su oni konkretniji dolazi od strane BiH borca. U trećoj rundi dolazi do prvog brojanja, pa nakon toga i drugog, ali Mikelić se hrabro vratio u borbu, no ne za dugo. Nakon još jedne serije, sudac Bađun je shvatio da je gotovo te je prekinuo meč te nakon toga podigao ruku Igora Emkića.

Eyevan Danenberg def. Stevan Živković - jednoglasna odluka sudaca

Odličan meč, ali i uvjerljiva pobjeda nizozemskog borca, dok Živković nije uspio ponoviti ono što je napravio u Linzu, kad je podjednako teške batine dobio protiv Henrya Bannerta, da bi preokrenuo situaciju te došao do pobjede nokautom. Eyevan Danenberg to nije dozvolio te je odradio ukupno uistinu impresivan nastup.

Živković je najavio kako ima rješenje za svog visokog protivnika, no to nije uspio prezentirati u ringu, gdje je Danenberg prednost stvarao upravo zahvaljujući razlici u ekstremitetima. Pronašao je distancu te je precizno pogađao, a posebno je dobro kažnjavao Živkovićeve pokušaje prilaska. Njegov tajming je bio savršen, a kad je tako, kraćem borcu je vrlo teško doći do prave prilike.

Borcu iz Niša se ne može osporiti veliko srce, posebno u trećoj rundi, gdje je krenuo na sve ili ništa te je napadao, uz dodatni rizik primanja teških udaraca. Ono što je važno je da je Danenberg ostao izuzetno miran i staložen te nije prihvatio izmjene kakve je Živković tražio, u nadi da će pogoditi neki fatalan udarac. Tako je ovo završilo izuzetno uvjerljivom pobjedom Danenberga, njegovom drugom u FFC-u.

Samo Petje def. Tigran Movsisyan - jednoglasna odluka sudaca - MEČ ZA TITULU

Nakon sjajnog i sadržajnog meča, FFC i dalje ima istog prvaka u lakoj kategoriji kickboksa. To je sjajni Slovenac Samo Petje, koji je odradio svoj do sada najteži FFC meč protiv odličnog Tigrana Movsisyana. Petjeu su trebale tri naporne runde, nakon čega su suci presudili kako je on pobjednik.

Od samog početka vidjelo se da Petje ima dobru taktiku protiv Movsisyana, koji je borac čiji stil sadrži dosta prekida, klinčeva i pauza u meču, odnosno prekidanja tempa. Pošto je Petje poznat upravo kao borac koji voli kontrolirati ritam, glavni cilj mu je bio smanjiti broj prekida, i u tome je uspio, a i sudac Bađun je brzo prekidao klinčeve u kojima bi se borci našli.

U globalu, Petje je bio bolji borac nožnim tehnika, čija je brzina i raznovrsnost inače njegov zaštitni znak, dok se može reći kako je Čeh imao možda i blagu prednost ako se gledaju samo ručne tehnike. U sadržajnom meču teško je izdvojiti samo neke trenutke, no možda je ključ ove borbe bio kraj druge runde, kad je prvo Petje bio uzdrman, no onda je odgovorio još jače te doveo Movsisyana u tešku situaciju, iz koje ga je spasio kraj runde.

Posljednje tri minute bile su vjerojatno najizjednačenije, bez prevelike prednost i za jednog borca, a dobio se dojam kako bi možda dodatna runda najbolje odlučila pobjednika. Ipak, suci su vjerovali da su vidjeli dovoljno te se pojas ostao kod Petjea, no veliki aplauz zaslužuje i Tigran, koji je odradio svoj vjerojatno najbolji meč u FFC ringu.

Mladen Kujundžić vs. Frank Munoz - nokaut, 2. runda (2:43)

Uz podršku pune dvorane teško je Mladen Kujundžić mogao izgubiti meč od opasnog Franka Munoza, a nošen neprestanim navijanjem pogodio je prekrasan high kick, nakon kojeg borac iz Španjolske više nije bio u stanju nastaviti meč.

Dosta dugo je trajalo ispitivanje snaga u prvoj rundu, odnosno dvije minute su borci dosta stigljivo pogađali, bez odluke da ijedan krene u neku dulju seriju. To se promijenilo krajem iste, kad je Kujundžić krenuo u napad te iznenadio Munoza, koji se našao uzdrman. Ipak, ne toliko da ne bi uzvratio, a borci su se toliko razmazali, da je sudac Kranjčec morao reagirati i razdvojiti ih na kraju runde. 

Drugu rundu smo gledali više akcije, a posebno je dobar bio Mladen, koji je dolazio u jako dobre pozicije nakon udaraca prednjim direktom. I Munoz je pogađao, no Mladen se jako dobro kretao te Španjolac nije mogao ništa spojiti u seriju. A onda u posljednjih pola minute prekrasna akcija Kujundžića. Prvo je Munoza oštetio udarcima u tijelo, nakon toga ga uzdrmao desnim krošeom te ga pustio da se malo udalji, a ona dočekao priliku za desni high kick, koji je sjeo točno na glavu Franka Munoza.

Munoz se ustao nakon brojanja, ali sudac je procijenio kako nije u stanju nastaviti i veliko slavlje Mladena Kujundžića moglo je početi. Mladen je sad službeno prvi izazivač u poluteškoj kategoriji, no taj pojas drži njegov prijatelj Igor Jurković. Još nedavno je Mladen govorio kako ga pojas ne zanima dok je god u vlasništvu Jurkovića. Možda se u međuvremenu nešto promijenilo, saznat ćemo vrlo brzo.

Pročitajte više