index studio

Kukoč: Hajduk nije imao ništa. Suba, Andrić i Sharbiniji davali su pare nama mladima

Screenshot: Video Index

TONĆI KUKOČ je s 23 godine napustio Hajduk u jeku najteže financijske krize u povijesti kluba. U Indexovom "Euro podcastu s legendama HNL-a" prisjetio se dramatičnog vremena.

"Itekako sam kompetentan da pričam o Hajduku. U klubu 2012. nije bilo tople vode. Nismo imali dresove, igrali smo u markerima. Plaće nismo vidjeli po pet, šest mjeseci. Srđan Andrić, Daniel Subašić, braća Sharbini, Mario Maloča davali su nama mlađima po dvije tisuće kuna da preživimo. Prije toga mi je predsjednik Svaguša iz svog džepa doslovno davao mjesečno po par tisuća kuna, dakle njegovog, ne klupskog novca, jer Hajduk nije imao ništa."

Tvrdi da je i danas, nakon toliko godina stabilizacije i racionalizacije, u klubu sve isto: "Ništa se nije promijenilo. Oko Hajduka su i dalje samo pijavice koje koriste Hajduk. Da nije bilo navijača koji su se tada okupili na Banovini, klub bi bio gotov. Vozio sam se na trening i čuo na radiju da Hajduku nije odobren kredit. Došao sam na stadion, a predsjednik Marin Brbić nam je ušao u svlačionicu i rekao: 'Ključ u bravu.' Ipak, tada su navijači spasili klub u propasti."

Čudi se što i danas, nakon toliko godina priča o štednji, igrači Hajduka zarađuju bogovski, a klub se bori za četvrto mjesto: "Livaja je top igrač, imaš Lovru Kalinića, ali koga još imamo da možemo po naslov? Treba još takvih igrača. Livaja, koliko god bio sjajan, nije dovoljan. Meni je drago da je Livaja ostao, ali kada vidim ovu kampanju za njegov ostanak, nešto mi drugo pada na pamet: ne daj Bože da Hajduku krene loše, 90 posto ovih koji ga sada slave će ga prvi vrijeđati. Napadat će ga da mu je previsok ugovor i da igra loše. Doli je svašta moguće. Uglavnom, situacija ovdje je takva da bih ja išao igrati ispred nuklearke u Černobilu samo da nisam ovdje."

Pročitajte više