KULTNA PUCAČINA IMA NOVOG PRVAKA Clawz je ispisao nove stranice Quake esporta

Screenshot: Twitch.tv/QuakeChampions

 Bjelorus Nikita “Clawz” Marchinsky na Quake World Championshipu osvojio je titule u obje kategorije! Prvu sa svojim timom 2z u modu Sacrifice, a potom i u Duelu protiv Sandera "Vo0a" Kassjagera te tako ispisao nove stranice Quake esporta.

>>POVRATNIK U ESPORT DOBIVA JOŠ DVA VELIKA TURNIRA Quake će se igrati i na DreamHacku

Quake World Championship prvo je veliko natjecanje u posljednjoj igri franšize, Quake Champions. Igrači iz cijelog svijeta borili su se u dvije kategorije za ukupni nagradni fond od milijun dolara. Pokušaj je to Bethesde da vrati Quake u sam vrh svjetskog esporta, a ono što smo imali priliku vidjeti posljednjih dana na QuakeConu izgledalo je obećavajuće.
 

 
Mladi Clawz se morao pošteno namučiti za titulu. Naime, Quake esport postoji već gotovo dva desetljeća, a izlazak nove igre koja bi ga trebala revitalizirati privukla je i legendarne igrače poput coollera, raphe i VoOa koji su dominirali u ranijim naslovima. Na Quake World Championshipu smo tako imali priliku vidjeti sudar generacija, stara garda koja igra od Quake dvojke, do mladih nada poput Clawza koji su se pojavili tek u Quake Liveu. Ovoga puta, mladost je odnijela sve.
 
Clawz je prvo sa svojim timom 2z pobijedio NOTOFAST u Sacrifice Modu, što njemu i trojici suigrača osiguralo 300 tisuća dolara. Već se u tom finalu vidjelo da se Clawz odlično kreće i kontrolira mapu, a još bolje gađa.
 
Ono što su svi čekali i što je definiralo Quake kroz povijest jest Duel, gdje se igra jedan na jedan. Kako bi došao do titule Clawz je trebao pobijediti Sandera "VoOa" Kaasjagera, čovjeka koji je svoju esport karijeru započeo još 2004., kada je mladi Bjelorus imao tek šest godina. 
 

 
Obojica su igrala odlično, onako kako se i očekuje od finalista World Championshipa, ali Clawz je bio bolji. Bilo je dosta napetih situacija u kojima su odlučivale finese, a igrači su se trudili što duže održati svoje heroje živima jer se Quake Champions igra tako da svaki igrač raspolaže s tri heroja, kada jedan umre prelazi na drugog. Svaki heroj ima neke specifične sposobnosti koje podosta utječu na igru.
 
Kako su partije odmicale Clawz se polako odvajao od veterana da bi na kraju zaključio finale rezultatom 3:1. Titula najboljeg Quakera na svijetu došla je u paketu sa 100 tisuća dolara. Kako je ranije osvojio titulu i u Sacrificeu, bit će ovo odlična zarada za mladog Bjelorusa. Sigurno ćemo ga još viđati. 
 

 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Pročitajte više