međunarodni nogomet

Kultni golgeter Zorana Mamića napravio nešto što nitko u povijesti nije uspio

Foto: Guliver Image/Getty Images

TALIJANSKI nogometaš Sebastian Giovinco postao je ove zime novi igrač saudijskog Al-Hilala koji trenira Zoran Mamić, a sinoć se upisao u nogometnu povijest.

Al-Hilal je u utakmici 4. kola azijske Lige prvaka pobijedio 1:0 iranski Esteghlal, a jedini gol je zabio Giovinco fantastičnim udarcem s 20 metara.

Omaleni Talijan visine 163 cm tim je golom uspio napraviti nešto što u povijesti nogometa nitko nije napravio - postao je prvi nogometaš koji je postigao golove u tri kontinentalna izdanja Lige prvaka.

U europskoj Ligi prvaka zabio je dva gola u dresu Juventusa, u CONCAF izdanju kao napadač Toronta četiri puta je tresao protivničke mreže, a od jučer je i strijelac u azijskoj Ligi prvaka.

Vižljasti ofenzivac koji ima 23 nastupa za Azzurre, zbog konstitucije, vještine i brzine u rodnoj Italiji prozvan je Atomski Mrav. Briljirao je zadnje četiri godine igrajući i zabijajući za Toronto.

Giovinco je rođeni Torinez, prošao je sve omladinske kategorije Juventusa, u kojem je proveo više od pola života (19 godina), ali nikad nije uspio biti prvotimac u kontinuitetu.

Zato je standardno i odlično igrao na posudbama u Empoliju i Parmi. Od tamo se vraćao u Juventus, ali je 2015. konačno napustio klub svog života i otišao u Kanadu.

Od siječnja je igrač Mamićevog Al-Hilala.

Pročitajte više