BUNDESLIGA

Kultni klub nakon drame ispao iz Bundeslige, senzacija u borbi za europsku poziciju

Foto: EPA

ZAVRŠENA je sezona u njemačkoj Bundesligi.

Bayern je prvak i s njim će u Ligu prvaka RB Leipzig, Borussia Dortmund i Wolfsburg. Plasman u skupine Europa lige izborili su Eintracht Frankfurt i Bayer Leverkusen, a Union Berlin izborio je kvalifikacije u Konferencijsku ligu. Do 92. minute putnik u Konferencijsku ligu bila je Borussia Mönchengladbach jer Union na svom terenu nije uspijevao slomiti RB Leipzig. 

Gosti su od 55. minute vodili 1:0 golom Justina Kluiverta, a onda su golovima Marvina Friedricha u 67. te Maxa Krusea u 92. minuti igrači Union Berlina senzacionalno izborili plasman u Europu.

Iz Bundeslige su ispali Schalke i Werder Bremen. Köln je pobjedom 1:0 protiv Schalkea izborio 16. mjesto, koje vodi u razigravanje za ostanak s trećom momčadi druge Bundeslige.

Drama u borbi za ostanak

Köln je morao pobijediti otpisani Schalke u posljednjem kolu. U 71. minuti Kölnu je poništen gol Sebastiana Anderssona zbog prekršaja u napadu. Iako je Köln taj gol proslavio, nakon dvije minute VAR je pokazao da je bilo prekršaja u napadu prilikom postizanja gola.

U 86. minuti Köln se spasio. Junak je Sebastiaan Bornauw. Stoper se prebacio iz obrane u napad i nakon jedne akcije izbjegao zaleđe. Poentirao je u stilu iskusnog golgetera i spasio Köln direktnog ispadanja u drugu ligu. Werder, četverostruki prvak Njemačke, od sljedeće sezone sa Schalkeom će se boriti u drugoj ligi. Posljednji put Werder je u drugoj ligi igrao 1981. godine.

Najbolji strijelac Bundeslige je Robert Lewandowski s 41 golom. Drugi je Andre Silva s 28 iz Eintracht Frankfurta, a treći Erling Haland iz Borussije Dortmund koji je zabio 27 golova.

Njemački kup osvojila je Borussia Dortmund pobjedom nad RB Leipzigom 8. svibnja (3:2).

Rezultati posljednjeg kola Bundeslige:

Bayern - Augsburg 5:2
Borussia Dortmund - Bayer 3:1
Eintracht - Freiburg 3:1
FC Köln - Schalke 1:0
Hoffenheim - Hertha 2:1
Stuttgart - Arminia 0:2
Union Berlin - RB Leipzig 2:1
Werder - Gladbach 2:4
Wolfsburg - Mainz 2:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više