Kupljen zbog glasa za Markovića i već odlazi: "Ljubav kao Mamićevu za Dinamo još nisam vidio"

JOSIP BREZOVEC za Index demantira kako je u Dinamo, iz kojeg odlazi nakon niti šest mjeseci, došao u sklopu predizborne pogodbe za predsjednika HNS-a između Mamića i Varaždina.

U Dinamo je došao iz Varaždina u prosincu prošle godine, ali motivi dovođenja veznjaka nisu bili sasvim sportski - došao je u Maksimir u paketu s podrškom njegovog dotadašnjeg kluba Mamićevoj/Markovićevoj struji na sjednici Udruge prvoligaša, gdje se odlučivalo kojem će od takmaca za predsjednika HNS-a klubovi dati svoj glas.

Mamić je za Brezovca i glas na Izbornoj skupštini Varaždinu platio 300 tisuća eura, let i pripreme u Turskoj

Iako je Brezovec  jako dobar veznjak odlične motorike i razornog šuta, Mamić se ne bi previše obazirao na to što se sviđao Halilhodžiću da mu nije savršeno legao u dealu "Varaždinu za Brezovca 300 tisuća eura, besplatno putovanje i pripreme u Turskoj, a meni/Markoviću njihov glas u Udruzi prvoligaša."

Kako je Brezovčev transfer bio ključan u Markovićevoj pobjedi


Podsjećamo, na spomenutoj sjednici Udruge prvoligaša Mamićeva struja pobijedila je Štimčevu 9:7, kada su Split i upravo Varaždin glasali da predstavnici Udruge prvoligaša na notornoj Izbornoj skupštini HNS-a budu Branko Laljak i Robert Špehar, koji su svoj glas dali Markoviću, odnosno Mamiću i tako mu osigurali pobjedu.

Brezovec ništa nije kriv, ali je Hajduk

Varaždinski kapetan je u studenom, kada se pokrenula priča o ovom poslu, uvjeravao da njegov transfer nema veze s predizbornom kampanjom. Što se njega tiče, sigurno i nema, jer on je iz financijski opustošene sredine otišao u najbolji i najbogatiji klub u zemlji i nitko mu na tome nema pravo prigovoriti. Detalji koje smo nabrojali nisu njegov problem. Uostalom, tko je kriv na primjer Hajduku što nije reagirao ranije i doveo igrača s kojim je koketirao i koji mu sada bolno nedostaje?

S Brezovcem smo popričali o dojmovima nakon neobično kratke epizode u Dinamu, što je jako čudno, pogotovo kada se uzme u obzir da je sjajno igrao na pripremama u Međugorju i Turskoj, gdje je i zabijao odlučujuće golove. Nakon toga, kao da je nestao, Vaha ga na proljeće gotovo uopće nije koristio.

"U Dinamu je sve bilo je sve jako lijepo, sve mi se poklopilo i ni trenutka nisam dvojio kada su me ove zime kontaktirali da prijeđem na Maksimir."

Treneru Halilhodžiću si zapelo za oko još na jesen, kada te je išao gledati u Rijeku. Kako si tako naglo potonuo i nestao iz njegovih planova?

"Ne znam, davao sam sve od sebe na treninzima i kad god bih dobio priliku. Nije se promijenilo na bolje ni promjenama trenera i odlazim jer nisam htio biti jedan od 20 ili 25 igrača. Molio sam da me puste kako bi otišao u klub u kojem ću igrati."

Je li ti žao što iz Dinama odlaziš tek nekoliko mjeseci nakon što si došao?

"Sretan sam što sam bio član takve obitelji kao što je Dinamova i dio kluba koji je uzorno organiziran. Uživao sam tih šest mjeseci u Dinamu, mislio sam da sanjam. Za to je najzaslužniji Zdravko Mamić i moram reći da toliku ljubav kao što je ona koju on daje za klub, nigdje nisam vidio."

Dao je on osim ljubavi i još nešto za tvoje dovođenje. Kako komentiraš "teoriju" da je tvoj transfer u Dinamo bio dio pogodbe za glas u predizbornoj trci Marković vs. Štimac?

"O tome neka priča ulica i oni koji se takvim pričama zamaraju."

Svjestan si da će sada biti još više takvih priča, jer odlaziš iz kluba samo nekoliko mjeseci od kontroverznog transfera?

"Znam da će sad će biti još više priča, ali ja se s tim ne zamaram."

Zašto se nisi pokušao nametnuti novom treneru Jurčiću i tako ostati u Dinamu?

"Konkurencija je jako velika, šest igrača za istu poziciju - Leko koji se vratio, zatim Miki Badelj, igračina, koji je najbolji Dinamov igrač, pa Ademi... želio sam ići tamo gdje ću igrati. Imam 25 godina i nisam htio nazadovati."

Želio je naglasiti još nešto za kraj:

"Nisam otišao iz Dinama kao slobodan igrač, niti sam otpisan. Slaven je izrazio želju da me dovede i bio je to dogovor na koji su sve tri strane pristale."

Pročitajte više