Kustić: Dobili smo najtežeg protivnika u Ligi nacija. Optimisti smo

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić komentirao je ždrijeb Final Foura Lige nacija, na kojem će Hrvatska igrati protiv Nizozemske. "Dobili smo najtežu reprezentaciju u završnici Lige nacija, ali optimisti smo, a za to nam pravo daje rezultat na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Jako je bitno da nam igrači u lipnju budu zdravi i spremni, vjerujem u naše dečke i siguran sam da ponovno možemo napraviti veliki rezultat za Hrvatsku", rekao je Kustić.

Podsjetimo, Final Four Lige nacija održat će se od 14. do 18. lipnja u nizozemskim gradovima Rotterdamu i Enschedeu, na stadionima Feyenoorda i Twentea. U drugom će se polufinalu sastati Italija i Španjolska. Hrvatska će polufinale igrati 14. lipnja u Rotterdamu od 20:45, utakmica za treće mjesto je 18. lipnja u 15 sati, dok je finale isti dan u Rotterdamu od 20:45.

Hrvatska je između Italije, Španjolske i Nizozemske izvukla Nizozemce

Hrvatska se na Final Four plasirala osvojivši prvo mjesto u skupini, u kojoj je bila s Danskom, Francuskom i Austrijom. Dalićeva momčad je porazom od Austrije otvorila natjecanje, no prema kraju je igrala sve bolje. Ligu nacija 2019. godine osvojila je reprezentacija Portugala, dok je 2021. godine Francuska u finalu pobijedila Španjolsku.

Hrvatska u ožujku kreće u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Prvu utakmicu igra 25. ožujka kod kuće protiv Walesa, a tri dana kasnije čeka je gostovanje kod Turske. U skupini su još Latvija i Armenija. Nakon tih utakmica u sljedećoj će reprezentativnoj pauzi uslijediti Liga nacija.

HNS osvajanjem Lige nacija može zaraditi oko 14 milijuna eura

Osvajanje turnira bilo bi isplativo za HNS. Naime, ekipi koja ode do kraja natjecanja i uzme zlato pripast će oko 14 milijuna eura, koje isplaćuje UEFA. Samo za usporedbu, za srebro u Rusiji HNS je dobio oko 29 milijuna eura.

Osim bogate novčane nagrade i prestiža, osvajanje Lige nacija je i velik sportski motiv. Naime, takav uspjeh reprezentaciji bi uvelike olakšao plasman na sljedeće Europsko prvenstvo, koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj, o čemu smo pisali ovdje.

Pročitajte više