REPREZENTACIJA SE VRAĆA U SPLIT

Kustić: Klubovi će odlučiti o Udruzi prvoligaša, Brbić: Hajduk mora surađivati

Foto: Index

NAKON današnjeg sastanka na Poljudu, ponovno smo razgovarali s predstavnicima Hajduka i HNS-a koji bi po skraćenom postupku trebali riješiti ključne probleme u hrvatskom nogometu. Problemi traju 15 godina, a prvi rokovi ističu već za 15 dana. Hajduk traži svoje ljude u Komisiji za suce, strategiju razvoja nogometa i još nekoliko detalja, no ključan potez već su napravili, kada su sjeli za isti stol s Marijanom Kustićem, Tomislavom Svetinom, Antom Kulušićem, Damirom Miškovićem i ostatkom delegacije HNS-a  i pristali na pregovore.

Hajduk je od početka u ovoj priči, a Marina Brbića pitali po čemu je delegacija HNS-a danas prihvatljivija nego ranije.

"Time se vi bavite, a mi se bavimo rješavanjem problema. Hajduk mora surađivati. Nismo organizatori utakmice, naš stav ostaje isti", rekao nam je predsjednik Hajduka.

Šef HNS-a i HDZ-ov čovjek za specijalne zadatke Marijan Kustić javio se po povratku u Zagreb, sretan ishodom sastanka. Zahvalio se stranačkom kolegi Andri Krstuloviću Opari koji je bio moderator sastanka.

Kustića smo pitali hoće li HNS u roku ispuniti uvjete Hajduka i što je prvi korak?

"Hajduk želi Udrugu prvoligaša, no nju mogu osnovati samo klubovi. Mi možemo inicirati sastanak i to ćemo učiniti, dalje je na klubovima", rekao je Kustić

Prema njegovoj procjeni, mnogi problemi trebali bi biti rjiešeni kroz mjesec dana.

"Sve je rješivo, ovo je uistinu povijesni sastanak jer je najvažnije da postoji volja i da razgovaramo o problemima. Naravno, u konačnici je najbitnije da reprezentacija dođe u Split", kaže HDZ-ov direktor nogometnog Saveza koji je uz izbornika Zlatka Dalića proteklih mjeseci predvodio projekt povratka reprezentacije u Split te je na Poljud u kuću Hajduka na pregovore doveo ljude kojima su ovdje do jučer sva vrata bila zatvorena, a tribine su prema njima bile pune prijezira. 

Pročitajte više