HNS

Kustić službeno postao drugi čovjek HNS-a. Što će biti s Vrbanovićem?

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

MARIJAN KUSTIĆ je i službeno postao drugi čovjek HNS-a. Na redovnoj Skupštini HNS-a naslijedio je Damira Vrbanovića na mjestu izvršnog direktora, čime je i na papiru postao najvažniji čovjek HNS-a nakon predsjednika Davora Šukera.

"Zahvaljujem se predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru na povjerenju koje su mi dali. Maksimalno ću se truditi kvalitetno obavljati svoj posao", poručio je novi izvršni direktor.

Iako je uoči posljednjih izbora u HNS-u glasio kao jedan od Šukerovih protukandidata, Marijan Kustić nenadano je odustao od predsjedničke kampanje. Kasnije je izabran za direktora za natjecanje i infrastrukturu. Kustić je i šef ličkog HDZ-a, a nedavno je na izborima u Lici njegova stranka pobijedila na prijevremenim izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije.

Što će biti s Vrbanovićem?

Vrbanoviću, koji je sa Zdravkom Mamićem nepravomoćno osuđen na tri godine zbog pljačke Dinama, ipak ostaje u Savezu. Navodno će dobiti novu funkciju, trebao bi biti direktor HNS-a.

Vrbanović ima dvije nepravomoćne presude (druga je za svastiku kada HNS i on nisu pretražili Poljud uoči utakmice s Italijom), a ako se samo jedna od njih potvrdi, neće smjeti obavljati niti jednu funkciju u sportu.

Pročitajte više