Kustošija pred novim velikim transferom. Klinca od 17 godina žele United i Chelsea

Foto: Privatni album

NAKON što je u lipnju prodala Mikhaila Fayea u Barcelonu za pet milijuna eura, Kustošija je pred novim velikim transferom. Opet je riječ o klincu, a on se zove Dino Klapija, ima 17 godina i prate ga najveći europski klubovi. Njemački Bild je danas ekskluzivno objavio da Klapiju jako želi Leipzig, ali Nijemci nisu jedini zainteresirani.

Kako doznajemo, Kustošijin napadač je na radaru Manchester Uniteda, Chelseaja i Borussije iz Dortmunda i gotovo sigurno će ovog ljeta potpisati za jedan od tih klubova. Kustošija ga ne misli pustiti za manje od pet milijuna eura, a navodno bi za njega mogla dobiti i veći iznos.

Došao u Dinamo pa završio u Kustošiji

Klapija je rođen u SAD-u, a u prosincu prošle godine debitirao je kod Roberta Jarnija u U-17 reprezentaciji nakon što je zbog hrvatskih korijena izvadio hrvatsku putovnicu. Pratio ga je Dinamo koji ga je prošle zime doveo iz New York City FC-ja, koji je dio grupacije Manchester Cityja, ali se nećkao oko potpisivanja profesionalnog ugovora.

Onda se u priču ubacio najuspješniji hrvatski menadžer Andy Bara, koji je Klapiji i njegovoj obitelji predstavio projekt Kustošije i nagovorio ih da dođu u njegov klub i potpišu ugovor. Klapija je pristao i u lipnju je potpisao ugovor s Kustošijom te odmah počeo trenirati sa seniorima. Za prvu momčad još nije igrao, a vjerojatno i neće jer će otići u neki od europskih velikana.

Pročitajte više