Kuvajćanin dogovara detalje kupovine Liverpoola: Hoćemo li uskoro imati kraljicu s burkom?

TOM HICKS i George Gillett, vlasnici Liverpoola, nalaze se u poodmakloj fazi pregovora o prodaji kluba s Nasserom Al Kharafijem, bogatašem iz Kuvajta koji je težak oko 14 milijardi dolara.

Al Kharafi je inače vlasnik kompanije "M.A. Kharafi i sinovi" koja se bavi raznim komercijalnim djelatnostima i dionicama. Bave se hranom, telekomunikacijama, otpadnim vodama, željezom, nekretninama itd...

Nasser Al Khafari je vlasnik dionica u velikoj arapskoj telekomunikacijskoj grupaciji Zain, Kuvajtskoj nacionalnoj banki te Americani - kompaniji koja kontrolira američke lance brze hrane na Bliskom Istoku. Porodica Al Khrafi prema Forbesovoj listi najbogatijih nalazi se na 29. mjestu.

Amerikanci klub prodaju za 450 milijuna funti, a uspiju li sklopiti posao s Al Khafarijem to bi značilo da će Redsi u sljedeću sezonu krenuti s popriličnim iznosom na bankovnom računu koji će moći koristiti za osnaživanje ionako vrlo jake momčadi.

Al Kharafi je bio na posljednjim Liverpoolovim utakmicama kao gost kluba i uvjeren je kako će s Gillettom i Hicksom postići dogovor u sljedećim tjednima. Hicks navodno želi zadržati još 25 posto dionica kluba dok je George Gillett odlučio sve prodati.

Inače, poznato je da se i Arapi iz Dubaija trgaju za legendarni engleski klub.

Većina navijača Liverpoola se protivi bilo kakvom stranom vlasništvu nad klubom te se godinama bore da Amerikanci odu s Anfielda. Što misle o ulasku arapskog kapitala, zorno se može vidjeti u komentaru jednog čitatelja koji se mogao pročitati u engleskim novinama.

"Je li to pametno? Zašto? Pitam se što ćemo sljedeće prodati. Zgradu parlamenta? Kraljicu? Koliko deva je potrebno za kraljicu? Hoćemo li uskoro imati kraljicu s burkom?", zaključuje jedan čitatelj.

M.Š.
Foto: dagbladet.no/AFP

Pročitajte više