Kuyt: Potrebno nam je još jedno čudo, United ima ogromnu prednost

DVOBOJ između Liverpoola i Arsenala u srijedu koji je na Anfieldu završio rezultatom 4:4 bio je doista festival odličnog nogometa u kojem je mogao uživati svaki zaljubljenik u ovaj sport. Liverpool je po tko zna koji puta ove sezone pokupio simpatije i onih koji za njih ne navijaju.

A što reći za Arsenal? Nošeni nevjerojatnim i nezaustavljivim Andrejom Aršavinom, pokazali su fenomenalan nogomet i još jednom poručili da protiv njih nitko ne može računati na laku pobjedu. 

Najveći gubitnik u jučerašnjoj utakmici bio je upravo Liverpool koji je neriješenim rezultatom učinio svoju misiju osvajanja naslova prvaka gotovo nemogućom misijom. No, s Redsima se nikad ne zna. Koliko su samo puta okretali stvari u svoju korist u gotovo bezizlaznim situacijama?

Dirk Kuyt kaže da je njegova momčad u vrlo teškoj poziciji obzirom na još uvijek, veliku prednost Manchester Uniteda.

"Teže je nakon ove utakmice s Arsenalom. Znali smo i prije susreta da nam je potrebna pobjeda kako bi održali pritisak na Manchester Unitedu. Na kraju moramo biti zadovoljni bodom i moramo se nastaviti boriti do samoga kraja. Sada se nadamo čudu jer je teže nego što je bilo prije, a i prije je bilo teško. No, mi se nećemo predati jer se nikada ne predajemo. Najbitnije je da pobijedimo sve utakmice do kraja i odradimo naš posao", kaže neumorni i vrlo zahvalni igrač Liverpoola.

Doista, šanse Liverpoolu za prvi naslov nakon 1990. sada su bitno manje, pogotovo slavi li Manchester United u ogledu s davljenikom Portsmouthom našeg Nike Kranjčara. To crvenim vragovima ne bi trebao biti težak zadatak.

"Kao što sam i rekao, potrebno nam je čudo, no i čudnije su se stvari događale u nogometu te je naša misija ne odustati. United ima dvije utakmice više od nas te mogu ostvariti prednost od šest bodova što bi značilo da do kraja moraju izgubiti dvije utakmice. Naglašavam, bod protiv Arsenala je bio krucijalan jer bi bez njega bili u apsolutno bezizlaznoj situaciji", zaključuje Kuyt.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.