Kuže još nema jasnu taktiku za novu sezonu

U PREKRASNOM švicarskom zimovalištu Crans Montana momčad Dinama započela je s drugim dijelom prvenstvenih priprema. Modri su nakon 11 i pol sati vožnje doputovali u Crans Montanu u kojoj su odsjeli u luksuznom hotelu Grand Hotel du Golf.

Jučer je, po dolasku na odredište, Modre dočekala kiša, što nije spriječilo trenera Kužea da izvede prvi trening toga dana. Kuže u zemlji točnih satova i odlične čokolade planira formirati momčad te poraditi na novim taktičkim varijantama igre.

Inače, Dinamo danas ima prvi ispit nakon slovenskog dijela priprema. U 19.30 sati trebali bi igrati protiv švicarskog Siona. Podsjetimo, Kužeovi izabranici su u Sloveniji minimalnom razlikom pobijedili Publikum iz Celja. Kuže je za utakmicu protiv Siona najavio isti sastav pa bi tako na teren u Savieseu (gradić 5 km udaljen od gradića Siona), trebali istrčati Turina, Ćorluka, Drpić, Cesar, Buljat, Modrić, Mamić, Mitu, Čale, Bošnjak i Ljubojević.

Sutra pak Dinamovci igraju prijateljsku utakmicu protiv Xamaxa, a u toj utakmici Kuže planira dati priliku svim igračima. "Dosadašnje dvije utakmice bile su mi važne da bih vidio domete pojedinaca, iako ih većinu znam" - izjavio je Kuže za Sportske novosti.

Trener Modrih planira pojačano raditi na igračkoj taktici, međutim, u ovo malo vremena što je ostalo za pripreme, pred Kužeom je poprilično velik posao. U naredne dvije utakmice Kuže neće uključiti Cabreru, dok će Bosnar i Marić možda već u srijedu istrčati na igralište.

Podsjetimo, od imena kojima Kuže raspolaže u novoj sezoni tu su Zoran Mamić (Zdravkov brat), Silvio Marić, Dumitru Mitu, Mathias Chago i Eddy Bosnar. Bolivijac Diego Cabrera trenira s ostatkom momčadi ali, zbog ugovora koji istječe 31. srpnja, ne smije igrati do tog datuma. Čini se da je transfer Daniela Bilosa propao, tako da će, prema svemu sudeći, Modri u novu sezonu ući sa 6 zvučnih imena.

Tijekom ljetne stanke upravi u Maksmirskoj 128 je propao transfer Josipa Šimića, a klub su napustili Andre Mijatović i Danijel Pranjić.

Pročitajte više