Kuže: Nowotny je bio previše impresioniran, a kamoli ne Buljat

NAKON prospavane noći mišljenje prvog Dinamovog stratega o susretu s londonskim divom nije puno odudaralo od prvotnih reakcija. Josip Kuže ponovo je odbio pojedinačano kritizirati krivce, ali ne i priznati kako su njegovi igrači redom bili odviše impresionirani.

"Da budem jasan, Dinamo nije izgubio susret u dvije minute. Naši igrači bili su impresionirani, držali su ritam 60-ak minuta. Dogodio se potom pad koncentracije, a kad padne koncentracija, počinje se griješiti. Trebali smo igrati s puno većom dozom samopouzdanja u trenucima kada je lopta bila u našem posjedu. Ponovit ću da generalno neki igrači nakon 50. minuta nisu bili u tonusu. O mobilizaciji se, znate, radi... Vidjeli ste Fabregasa, dovoljno je da ga pustiš jednu sekundu..." - započeo je Kuže obraćanje novinarima.

"Svaka utakmica nosi nešto svoje, mi smo ovim porazom zapečatili svoju sudbinu u Ligi prvaka. Sada treba izvući pouku. Iako smo fizički i psihički potpuno prazni, morat ćemo se brzo pridići. Već za tri dana čeka nas težak prvenstveni ispit." - nastavio je Dinamov trener.

"Da se mogu vratiti unatrag, ne bi Vugrinca stavljao u sastav i zamijenio bih nekoga iz veznog reda u 60. minuti." - priznaje Kuže.

"Prvo ime sinoćnjeg susreta je svakako Luka Modrić. Kad me pitate o impresioniranosti, pa jedan Nowotny mi je nakon utakmice rekao da nikada nije igrao u ovakvoj atmosferi, čovjek je ostao u čudu. Kako onda ne očekivati da će Buljat, primjerice, biti impresioniran... Koliko je u njegovom slučaju to bilo pozitivno, odnosno negativno, to je druga priča." - govori Dinamov trener.


Atmosfera što su je sinoć priuštili maksimirski posjetitelji bila je svijetla točka Dinamove realnosti. Skandiranje Modrima otegnulo se na 15-ak minuta od kraja susreta, bio je zaista poseban osjećaj biti dijelom te priče...

"Svatko tko je bio na stadionu zaslužuje pohvale. Moram se ponovo osvrnuti na navijače jer su napravili nešto prekrasno. Voljeli bismo da je i rezultat bio povoljan i da prati ljepotu atmosfere. U znak zahvale, prije polaska za Pulu, cijela naša momčad provest će neko vrijeme u Udrugi navijača, kako bismo im se zahvalili i dali im do znanja da smo uvijek s njima. Pula će za nas biti vrlo važna utakmica i podrška navijača će nam itekako trebati." - kazao je trener Dinama.

Uoči londonskog uzvrata Kuže ne priziva senzaciju, bilo bi suludo nakon jučerašnjeg Arsenalovog bljeska. Kuže ne očekuje niti pozitivan rezultat, ali bolju i hrabriju igru - svakako.

"Mislim da bi ovo naše malo europsko iskustvo trebali ugraditi već u sljedeću utakmicu. Živim u nadi da ćemo se pokazati u nogometnijem svjetlu.  Pružit ćemo više igre, ako ništa drugo. Naš cilj nije poremećen, trebat će samo vratiti mentalnu snagu igračima za nadolazeće napore." - zaključio je Kuže.

D.R.

Pročitajte više