Kvitova trećom pobjedom u Istanbulu poslala Zvonarjevu u polufinale

POZNATE su sve polufinalistice WTA Championshipsa u Istanbulu. Posljednja koja je izborila plasman među četiri najbolje je ruska tenisačica Vjera Zvonarjeva.

Iako Zvonarjeva danas nije igrala, izborila je plasman dalje zahvaljujući pobjedi Petre Kvitove nad Poljakinjom Agieszkom Radwanskom u dva seta. Bilo je na kraju 7:6(4), 6:3 za vimbldonsku pobjednicu, a kako je Radwanskoj za prolaz trebao barem jedan set, time ju je Čehinja poslala kući.

Valja reći da je 22-godišnja Poljakinja bila nadomak ostvarenja svog cilja budući je imala vodstvo 5:1 u prvom setu, ali je potom Kvitova ubacila u petu brzinu.

"Kada je započeo meč, bila sam malo zbunjena. Nisam znala što napraviti i iznenadilo me što se Aga (Radwanska) tako dobro kretala. Srećom sam se uspjela fokusirati", komentirala je Kvitova, koja je Crvenu skupinu okončala s tri pobjede bez izgubljenog seta.

Iako su ostale tri tenisačice, Zvonarjeva, Radwanska i Caroline Wozniacki sve završile s omjerom pobjeda i poraza 1-2 i set-razlikom 3:5, presudio je omjer gemova u čemu je najbolji omjer imala Ruskinja.

"Nisam ovo očekivala, sve tri pobjede i plasman u polufinale. Nadam se da sutra tomu neće biti kraj", dodala je Kvitova, koja će u polufinalu igrati protiv drugoplasirane iz Bijele skupine, Australke Samanthe Stosur.

Drugi polufinalni par završnog turnira sezone najboljih tenisačica svijeta čine Bjeloruskinja Viktoria Azarenka i Ruskinja Vjera Zvonarjeva.

 

WTA Championships:

Bijela skupina:

Stosur – Li 6:1, 6:0

Azarenka – Bartoli (kasnije)

Redoslijed: 1. Azarenka 2-0 (4-0), 2. Stosur 2-1 (4-2), 3. Li 1-2 (2-4), 4. Šarapova 0-2 (0-4).

 

Crvena skupina:

Kvitova – A. Radwanska 7:6(4), 6:3

Redoslijed: 1. Kvitova 3-0 (6-0), 2. Zvonarjeva 1-2 (3-5), 3. Radwanska 1-2 (3-5), 4. Wozniacki 1-2 (3-5).

Pročitajte više