"La Bomba" najkorisniji igrač Eurobasketa: "Ova generacija još nije rekla posljednju riječ"

JUAN CARLOS NAVARRO najkorisniji je igrač Eurobasketa u Litvi kojeg je u nedjeljnom finalu osvojila Španjolska pobjedom protiv Francuske 98:85. "La Roja" je tako obranila naslov iz Turske iz 2009. godine.

> Nitko im ništa ne može: Španjolci s lakoćom dobili Francuze u finalu Eurobasketa

> Makedonci prekratki u infarktnoj završnici: Rusija osvojila broncu na Eurobasketu

"La Bomba", kako Navarra nazivaju zbog njegovih poznatih dalekometnih šuteva, predvodio je Španjolsku do novog naslova na svom šestom Eurobasketu sa 18,7 koševa, 3 asistencije i 1,5 skokova po utakmici.

"Odradili smo nevjerojatan posao. Došli smo kao favoriti i opravdali taj status. Poklanjam ovaj uspjeh svim Španjolcima i svojoj obitelji. Jako sam sretan", rekao je Navarro i nastavio:

"Došli smo po naslov i uspjeli ga obraniti. Znali smo da nam neće biti lako u finalu, ali bili smo najjači kad je bilo najpotrebnije. Važno je da imamo zlato. Sljedeće godine želimo zlato na Olimpijskim igrama, imamo fantastičnu momčad koja je još uvijek gladna uspjeha. Drugi uzastopni naslov je povijesni uspjeh čija će se veličina tek s vremenom pokazati".

"Lijepo je osvojiti naslov s ovom momčadi. Svaki put je drugačije, a ove godine je bilo posebno jer je bilo vrlo komplicirano", rekao je Pau Gasol pohvalivši svog suigrača Navarra: "On je za nas bio neprocjenjiv. Šutirao je odlično u ključnim trenucima i davao nam dodatni poticaj".

Predsjednik Španjolskog košarkaškog saveza (FEB) Jose Luis Saez bio je oduševljen novim uspjehom svojih reprezentativaca: "Jako sam sretan. Bilo je ovo dugo i teško europsko prvenstvo. Postigli smo ono što smo htjeli, osvojili smo zlato i plasman na OI. Ovo je generacija koja još nije rekla svoju posljednju riječ".

Idealna momčad Eurobasketa:

Tony Parker (Francuska), Bo McCalebb (Makedonija), Juan Carlos Navarro (Španjolska), Andrei Kirilenko (Rusija), Pau Gasol (Španjolska)

Pročitajte više