Ligue 1

La Nacion: Iza Messijevog prelaska u PSG stoji bivši osvajač Roland Garrosa

Foto: Guliver Image

BIVŠI tenisač Gaston Gaudio (42) igra veliku ulogu u pregovorima Lionela Messija i PSG-a, objavio je argentinski La Nacion.

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena na pragu je prelaska u PSG-a. Francuski velikan mu nudi 35 milijuna eura godišnje, računajući i bonuse. Ugovor bi trajao do ljeta 2023. godine uz opciju produljenja, objavio je Fabrizio Romano.

Gaudio je već sklapao poslove s katarskim vlasnicima

Argentinski La Nacion tvrdi da veliku ulogu u svemu tome ima Gaudio, veliki prijatelj Emira Tamima bin Hamada Al Zanija, vlasnika QSI-a, tvrtke u čijem se vlasništvu nalazi i PSG.

Gaudio je 2004. godine osvojio Roland Garros i prilično je poznat u Parizu, a s katarskim vlasnicima je već obavio nekoliko zajedničkih poslova. Oni su skupa otvorili skijaški centar u argentinskom Barilocheu, a posredstvom bivšeg tenisača Qatar Airways je bio sponzor Boca Juniorsa.

Messi se sutra obraća na stadionu Camp Nou

Messi je proteklog četvrtka doznao da ne može produljiti ugovor s Barcelonom, a javnosti će se sutra u 12 sati obratiti na Camp Nouu. Vjerojatno će tada reći ime novog kluba. Još ranije su francuski mediji objavili da je Messi zatražio 48 sati od PSG-a kako bi objavio prelazak u taj klub.

Razlog dvodnevne šutnje krije se u tome što Messi želi da barem malo prođe šok koji je njegov odlazak izazvao kod navijača Barcelone, kluba u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru.

Pročitajte više