LIGE PETICE

La Repubblica: Milanu se nudi spasitelj

Foto: EPA

MILAN se nakon pet kola Serie A nalazi na 13. mjestu prvenstvene ljestvice sa samo šest osvojenih bodova. a trener Marca Giampaolo svakim kiksom dolazi sve bliže otkazu. 

>>> Gazzetta: Boban i Rebić okreću Milan naglavačke

>>> Calciomercato: Milan želi malog Modrića iz Dinama

Posljednji posrtaj njegove momčadi dogodio se u četvrtak protiv Torina kada su poraženi s 2:1 na gostovanju, a oba gola za torinsku momčad zabio je Andre Belotti.

Nakon tog poraza krenule su spekulacije u svim talijanskim medijima, spominju se razna imena koja bi mogla naslijediti Giampaola. Gatusso, Spalletti, Ranieri... samo su neki od trenera koji su povezivani s Milanom, a danas se iskristaliziralo jedno ime. 

Novi vlasnik doveo bi Allegrija 

Riječ je o Massimilianu Allegriju, posljednjem čovjeku koji je s Milanom osvojio naslov prvaka Italije i čovjeku koji je od tog trenutka 2011. godine osvojio sve naslove prvaka Italije jer je odmah otišao u Juventus.

Maštu navijača Milana raspirila je činjenica da bi već do kraja ove kalendarske godine klub mogao dobiti nove vlasnike, a onda bi se na klupu Milana mogao vratiti i Allegri. Naime, Elliot grupa, lešinarski fond koji trenutno drži dionice Milana, ozbiljno razmišlja o prodaji kluba.

Opet tajkun

Nakon što je 31 godinu bio u vlasništvu Silvija Berlusconija, Milan bi mogao opet dobiti jednog tajkuna za vlasnika. Ovaj put riječ je o Francuzu Bernardu Arnaultu (70), najbogatijem Europljaninu i drugom najbogatijem čovjeku na svijetu. 

Arnault je vlasnik luksuznog modnog brenda Louis Vuitton, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na 97 milijardi eura. Talijanski mediji objavili su kako je Arnault spreman ponuditi milijardu eura za kupnju Milana, a Elliot toj ponudi ne bi mogao odoljeti. La Repubblica navodi kako bi Arnault bio spasitelj Milana te ga opisuje kao "jedinog čovjeka koji može Allegrija nagovoriti da odbije PSG i Real zbog Milana". 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više