NBA doigravanje

Lakersi i Bucksi u polufinalu, Rocketsi nisu dopustili još jedno iznenađenje

Foto: Getty Images

U noći sa subote na nedjelju nastavila se akcija u NBA doigravanju prvi put nakon utorka. Podsjetimo, u srijedu su odgođene sve utakmice nakon što su Milwaukee Bucksi odbili izaći na teren u petom susretu konferencijskog četvrtfinala protiv Orlando Magica u znak protesta zbog brutalnog policijskog ranjavanja Jacoba Blakea  prije tjedan dana.

Doigravanje je nastavljeno upravo susretom Bucksa i Magica. Prije početka dvoboja održana je minuta šutnje za preminulog bivšeg NBA igrača Clifforda Robinsona, dugogodišnjeg trenera u sveučilišnoj košarci Lutea Olsena te glumca Chadwicka Bosemana.

Sam tijek utakmice išao je više-manje cijelo vrijeme u korist Bucksa koji su slavili rezultatom 118:104 i prošli u konferencijsko polufinale gdje ih od ponedjeljka čeka Miami Heat. Najbolji obrambeni igrač lige Giannis Antetokounmpo postigao je 28 poena uz 17 skokova, dok je Khris Middleton upisao 21 poen uz 10 skokova.

Kod Magica je najbolji, kao i u većem dijelu serije, bio Nikola Vučević s 22 poena i 15 skokova.

U trećoj dionici su Bucks vodili s 21 poenom razlike (74:53), no serija 24:7 Magica dovela ih je na samo tri poena zaostatka sedam i pol minuta prije kraja utakmice. Ipak, Bucksi su pojačali tempo i s dvije trice Williamsa te dvicom Middletona otišli na 12 poena prednosti koju su održavali do kraja.

U drugom jučerašnjem susretu Houston Rocketsi su svladali Oklahoma City Thunder s uvjerljivih 114:80 pojačani oporavljenim Russellom Westbrookom. On je zbog istegnuća kvadricepsa odigrao samo jednu utakmicu od 4. kolovoza, a u pobjedu protiv svoje bivše momčadi je ugradio sedam poena i šest skokova.

"Nedostajao nam je u prve četiri utakmice. Sada ga imamo i vidjet ćemo što može napraviti. Znao sam da će biti malo rezerviran, ali dao nam je potrebnu iskru", kazao je trener Mike D'Antoni nakon utakmice.

Njegovu momčad predvodio je James Harden s 31 poenom i trenutno drži najduži aktivni niz utakmica u doigravanju s 20 ili više poena. Trenutno je na 18 utakmica.

Iako se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 48:45 za Rocketse, sva neizvjesnost je ubijena u trećoj četvrtini kada je Houston otišao na 22 poena prednosti i povratka za Thunder više nije bilo. Najefikasniji u redovima Oklahome bio je Dennis Schröder koji je 18 od svojih 19 poena postigao u drugoj četvrtini, a u trećoj je isključen zbog udaranja P.J. Tuckera u prepone.

Šesta utakmica između ove dvije momčadi igra se u ponedjeljak.

U posljednjem susretu dana Los Angeles Lakersi su svladali Portland Trail Blazerse koji su se oprostili od doigravanja porazom od 4:1 u seriji. U posljednjoj utakmici koja je završila rezultatom 131:122 za Lakerse, Trail Blazersi igrali su bez svog najboljeg igrača Damiana Lillarda.

Blazersima je odmogao i triple-double učinak LeBrona Jamesa (36/10/10) te 43 poena i devet skokova Anthonyja Davisa. Obojica su za svoj učinak potrošila manje od 20 šuteva.

Do rezultata 109:109 u posljednjoj dionici sve je bilo otvoreno, ali Blazersima je ponestalo snage i Lakersi su završili seriju. Kod Blazersa je s 36 poena i sedam asistencija najefikasniji bio CJ McCollum, dok ga je u stopu pratio Carmelo Anthony s 27 koševa i sedam skokova.

Lakersi sada čekaju boljeg iz susreta Rocketsa i Thundera.

 

Pročitajte više