Lakersi iščupali pobjedu protiv najlošije momčadi lige, LeBron na pragu 40.000 poena

Foto: Profimedia

LA LAKERSI iščupali su pobjedu 134:131 nakon produžetka protiv najlošije momčadi NBA lige Washington Wizardsa, a LeBron James došao je nadomak povijesnog postignuća od 40.000 poena, koje će najvjerojatnije dohvatiti na sljedećoj utakmici, u subotu protiv prvaka Denver Nuggetsa.

James je Wizardsima zabio 31 poen i popravio svoj konto na 39.991 pa mu za rekord treba još samo devet. Za sada je LeBron "samo" najbolji strijelac svih vremena i jedini čovjek koji je premašio 39.000 poena u NBA povijesti, ali sada mu slijedi probijanje puno zvučnije barijere, koja će biti moćan argument u raspravama o najvećem svih vremena.

Blokada od koje se gosti nisu oporavili

Lakersi su za ovu pobjedu trebali svaki njegov poen, ali možda i najdojmljiviji trenutak bila je blokada na Jordanu Pooleu u produžetku, čime je spriječio Wizardse da odu na pet razlike dvije i pol minute prije kraja. Nakon toga gosti više nisu postigli ni poen.

VIDEO: Arena Sport

Lakerse je do pobjede predvodio Anthony Davis s 40 poena i 15 skokova, a momčad iz Los Angelesa prvi put u sezoni ima pet pobjeda više nego poraza, ali i to joj je dovoljno tek za deveto mjesto na Zapadu. Wizardsi su porazom pali na 9-50 i preuzeli od Detroita (9-49) neželjeni epitet najlošije momčadi lige.

Pročitajte više