Lakersi na krilima nezaustavljivog Bryanta u finale NBA lige

L.A. LAKERSI plasirali su se noćas u novo finale NBA lige. Pobijedili su aktualne prvake 100:92 nošeni Kobeom Bryantom koji je zabio 39 koševa.

Unatoč tomu što su na početku utakmice u Staples centru gubili protiv Spursa sa 17 razlike, Lakesi su još jednom ustali iz mrtvih te pobijedili aktualne NBA prvake San Antonio Spurse s osam razlike.

Momčad Phila Jacksona ulazi po prvi puta u posljednje četiri godine u NBA finale, s ukupnom pobjedom u finalu zapada od 4:1 protiv Spursa. Noćas je postojao samo jedan čovjek na terenu, a to je bio Kobe Bryant koji je utakmicu završio sa 39 koševa, od kojih je 17 zabio u posljednjoj četvrtini.

Fenomenalnom Bryantu pridružila su se dvojica ponajboljih Lakera ove sezone. Lamar Odom je zabio 13 koševa i dodao osam skokova, dok je Pau Gasol imao, također, impresivnu statistiku od dvanaest koševa, 19 skokova i pet asistencija.

Kod gostiju, aktualnih, ali i sada već bivših NBA prvaka, najbolji je bio Tony Parker s 23 ubačaja, Tim Duncan je dodao 19 koševa i 15 skokova.

U ovoj se seriji, nakon što su Lakersi poveli 3:1, znalo da će Spursi teško okrenuti konačni rezultat u svoju korist. Sada trebamo samo još doznati hoće li protivnik Lakersima u velikom finalu biti Boston Celticsi, njihovi najveći rivali ili Detroit Pistonsi. Za sada Celticsi vode 3:2 u seriji, a iduća utakmica igra se večeras u Detroitu.

Podsjetimo, Lakersi i Celticsi su do sada igrali deset finala, a Boston je slavio osam puta. Lakersi su slavili u posljednja dva finala 1985. i 1987. godine.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više