Lakersi u kontroverznoj završnici izbacili Sunse i prošli na Final Four NBA kupa

Foto: Profimedia

PRVO izdanje NBA In-Season Tournamenta, odnosno NBA kupa, dobilo je sve polufinaliste, koji će do kraja tjedna na Final Fouru u Las Vegasu odlučiti o premijernom pobjedniku ovog novog košarkaškog natjecanja. Nakon Indiana Pacersa i New Orleans Pelicansa polufinale su sinoć izborili Milwaukee Bucksi i LA Lakersi.

Milwaukee je uvjerljivo svladao New York Knickse 146:122 zahvaljujući raspoloženima Giannisu Antetokounmpu (35 poena, 10 asistencija, osam skokova) i Damianu Lillardu (28 poena, sedam asistencija), dok gostima nije pomogao ni 41 poen Juliusa Randlea. Bucksi će u četvrtak s Indianom odlučiti o finalistu s Istoka.

Reeves u ulozi junaka pa umalo tragičara

Lakersi će se za finale boriti s Pelicansima nakon što su u završnici punoj drame i kontroverzi svladali Phoenix 106:103. Iako su imali 15 poena prednosti u prvom poluvremenu, Lakersi su morali spašavati pobjedu, a ključan korak prema njoj napravio je Austin Reeves 15 sekundi prije kraja tricom za 105:101.

Sunsi su uzvratili brzim košem Duranta, a zatim stisnuli Reevesa, koji je izgubio kontrolu nad loptom, a LeBron James pozvao je time-out. Lakersi su tako zadržali loptu, iako je snimka pokazala da je Reeves već izgubio posjed kad se James okrenuo prema sucu i pokazao da traži zaustavljanje vremena, što znači da suci nisu smjeli dopustiti time-out.

Gosti su zatim faulirali Anthonyja Davisa, koji je pogodio samo jedno slobodno bacanje i tako ostavio mogućnost Sunsima da tricom izbore produžetak, ali Kevin Durant nije pogodio.

Lakersi preskočili Sunse

Davis je zabio 27 poena uz 15 skokova, a James 31 uz 11 asistencija i osam skokova, dok je Durant s 31 poenom bio najbolji strijelac Phoenixa.
Sve utakmice In-Season Tournamenta osim finalne računaju se i za ukupni omjer u NBA sezoni, a Lakersi (13-9) su ovom pobjedom preskočili Sunse (12-9) i izbili na četvrto mjesto Zapada.

Milwaukee i Indiana te Lakersi i New Orleans u četvrtak će se boriti za finale, koje će se igrati u subotu i neće se računati na ukupni omjer. Svi igrači pobjedničke momčadi dobit će 500.000 dolara nagrade.

Pročitajte više