Laljak: Ako je Šprajcer kriv, ponudit ću ostavku

KAKO istraga korupcije u hrvatskom nogometu napreduje, Vlatko Marković gubi jednog po jednog aktualnoj vlasti odanog člana Skupštine HNS-a. Nakon Željka Širića i Stjepana Djedovića uhićen je i glavni tajnik Udruge 1. HNL Neven Šprajcer kojeg se sumnjiči za davanje mita Širiću kako bi osigurao "pošteno suđenje" za NK Karlovac.

> Šprajcer: Nisam kriv!

> Ekskluzivno priznanje iz Karlovca: U prvu ligu ušli smo kupovinom utakmica preko sudaca i igrača!

> Nastavlja se: Šprajcer uhićen zbog davanja mita Širiću za "pošteno suđenje"!

> Pamić o Šprajcerovom uhićenju: "Nisam vidio ništa sumnjivo"

> "Pao" i treći visoki dužnosnik Saveza - HNS: "Podržavamo sve aktivnosti pravosudnih organa"

> Bivši predsjednik o uhićenju Šprajcera: Pa nije Karlovac otkrio toplu vodu

Za tajnika Udruge prvoligaša preporučio ga je predsjednik Branko Laljak koji je šokiran njegovih uhićenjem.

"Zar niste vi u bojkotu HNL-a?", rekao nam je Laljak kada je čuo zbog čega ga zovemo:

"Apsolutno sam iznenađen jer Šprajcera poznajem kao sposobnog čovjeka i sportskog radnika. Šokirala me ova vijest i ukoliko mu se dokaže krivnja spreman sam podnijeti ostavku iz moralnih razloga", rekao je Laljak za Index.

Treći uhićeni visoki dužnosnik HNS-a u dva tjedna, a HNS i dalje tvrdi da se radi o izuzecima. Treba li očekivati nova uhićenja?

"Ne bavim se spekulacijama", odgovorio je Laljak.

Zanimljivo, Zdravko Mamić prije nekoliko je dana optužio predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša da je od Laljka i Šprajcera, kao čelnih ljudi Udruge, tražio da naprave sve kako bi Hajduk osvojio trofej. Laljak je za Index potvrdio Mamićevu priču riječima: "Da, to su bile riječi gospodina Maleša kad smo bili u Splitu na sastanku Udruge prvoligaša. Mi smo se samo nasmijali jer nam je to bilo smiješno."

Do smijeha sada nije onima koji su znali za prljave poslove u hrvatskom nogometu, a i oni se sada vjerojatno pitaju: "Je li se Maleš s razlogom obratio Šprajceru i Laljku? Kome je još bacio udicu? Tko je sljedeći?".

Pročitajte više