Lampard nakon šestog poraza u nizu: Kada se pogleda iza kulisa, sve je jasno

Foto: EPA-EFE

ARSENAL je u derbiju pobijedio Chelsea 3:1 u 34. kolu Premier lige i time se privremeno vratio na prvo mjesto sa 78 bodova, dva više od Manchester Cityja, koji ima i dvije utakmice manje. Chelsea je produljio užasnu formu koja je obilježila cijelu sezonu.

Ovo mu je bilo sedmo kolo u nizu bez pobjede. Momčad koju će do kraja sezone voditi privremeni trener Frank Lampard, i to nakon što su ranije smijenjeni Thomas Tuchel i Graham Potter, nalazi se na 12. mjestu engleskog prvenstva s 39 bodova, daleko od mjesta koja vode u europska natjecanja.

Lampard je u drugom mandatu na klupi svog kluba izgubio svih šest utakmica koje je vodio i nakon poraza od Arsenala nije krio razočaranje: "Chelsea je imao puno uspjeha u 20 godina, ali trenutno nismo u toj poziciji. U periodu u kojem sam ovdje, kada se pogleda iza kulisa, na treninge, vide se razlozi zašto je to tako. Ako ćemo stalno biti draga, fina momčad, kao u prvom poluvremenu, onda nije važno protiv koga igramo.

To se neće promijeniti preko noći, ali moramo to napraviti čim prije. Prepasivni smo, a uzroci mogu biti različiti. Igrači imaju nisko samopouzdanje, ali kada ste igrač Chelseaja, morate igrati na određeni način čak i ako je to slučaj. Jedino što vas može izvući iz cijele situacije su razumijevanje i rad."

Pročitajte više