Lampard strahuje od ispada engleskih navijača na Wembleyju

Lampard je, zbog ozljede, nastup Engleske u Barceloni protiv Andore pratio s tribina u blizini velike skupine navijača i to mu je bilo neugodno iskustvo.

"Osjetio sam bijes i ogorčenje naših navijača i bojim se da se takvo što ne ponovi u susretu s Hrvatskom. U Barceloni je to izgledalo vrlo ružno. Strah me da će, ukoliko se utakmica protiv Hrvatske ne bude razvijala onako kako mi to želimo, navijači ponovo reagirati uvredljivim skandiranjem prema izborniku i nama igračima", izjavio je Lampard.

Veznjak Chelsea je već proživio slične situacije nakon prelaska iz West Hama u svoj sadašnji klub.

"Ja sam već prilično otupio na takve povike s tribina jer su me navijači West Hama vrijeđali kad god su stigli. No, ipak, bilo bi uistinu ružno da nam umjesto prave podrške koju trebamo u ključnoj utakmici, doživimo vrijeđanje. Naši su navijači najbolji na svijetu, ali često znaju biti prekritični i onda se okrenu protiv nas što igračima i izborniku jako teško pada", kaže Lampard.

Zanimljivo je da ovakve izjave engleskog reprezentativca dolaze dan uoči najavljenog sastanka između organizatora utakmice na Wembleyju, predstavnika nogometnog saveza i policije. Razlog sastanka je razgovor o sprječavanju mogućih incidenata ukoliko Engleska ne ostvari rezultat koji ju vodi na Europsko prvenstvo.

Pročitajte više