Lance Armstrong i službeno u mirovini

NEPUNIH mjesec dana nakon što je završio 65. u svojoj posljednjoj natjecateljskoj utrci (Touru Down Under) i nepunih sedam godina nakon osvojenog posljednjeg od sedam uzastopnih naslova na Tour de Franceu, američki biciklist Lance Armstrong i službeno je objavio kraj karijere.

Druga je to objava o kraju karijere za Armstronga (prvi se put povukao u srpnju 2005.), a sam kaže i posljednja: "Nikad ne kaži nikad", kazao je Armstrong na početku telefonskog intervjua za Associated Press, nakon čega je uslijedio dodatak:

"Samo sam se šalio."

"Ne mogu reći da za nečime žalim. Bila je to odlična vožnja. Zaista sam mislio da mogu osvojiti još jedan Tour. Završio sam treći. Ne žalim ni za rezultatom iz prošle godine, usprkos tomu što sam završio 23. Imao sam neke nesreće, probleme s biciklom, bile su to stvari izvan moje kontrole", komentirao je Armstrong, aludirajući na rezultate na najprestižnijoj bicikističkoj utrci svijeta iz posljednje dvije godine.

Iz svijeta profesionalnog biciklizma Armstrong odlazi umoran od optužbi za doping koje mu nikad nisu dokazane. Seriju optužbi lansirao je njegov bivši momčadski kolega Floyd Landis.

"Ne mogu kontrolirati ono što se događa u istrazi. Zato sam angažirao ljude da mi pomognu oko svega. Nastojim da me sve to ne smeta. Znam što znam i što sam radio i to se neće promijeniti, kao ni moji iskazi", dodao je između ostalog Amerikanac koji se protiv optužbi za doping vječno branio nevinošću, a čija je humanitarna fondacija za borbu protiv raka "Livestrong Foundation" do prošle godine ukupno prikupila oko 400 milijuna dolara za istraživanja u borbi protiv te zloćudne bolesti.

Pročitajte više