Lani stigao iz Makedonije, Europu nije igrao, a iz Zaprešića odlazi za milijun eura

JEDAN od najboljih igrača u HNL-u prošle sezone, Aleksandar Trajkovski, više ne stanuje u Zaprešiću.

Mladi Makedonac, koji će u rujnu proslaviti tek 19. rođendan, novi je igrač belgijskog Waregema, a na ime odštete Inter će dobiti - milijun eura, što je fantastičan iznos za hrvatske prilike, posebice ako se zna da je Trajkovski tek prošlog ljeta stigao iz Cementarnice 55.

Iako je u našoj ligi odigrao tek jednu sezonu, Trajkovskom je to bilo dovoljno za veliki transfer. Za Inter je u zadnjih godinu dana polivalentni ofenzivac u 15 ligaških utakmica zabio četiri gola, uz tri asistencije. Dugo je na krilima njegovih sjajnih predstava Div iz predgrađa bio u igri za treće mjesto, ali su nekoliko kola prije kraja posrnuli u međusobnom okršaju sa Splitom na domaćem terenu i tu je bio kraj nadanja da mogu dohvatiti Europa ligu.

"Ovakvi transferi su nam prijeko potrebni za normalno funkcioniranje kluba"

Zanimljivo, talent Trajkovskog nedavno nije prepoznao ni veliki Chelsea. Klub sa Stamford Bridgea pozvao ga je da s njihovim U-19 sastavom nastupi na turniru Copa Amsterdam, ovaj je u utakmici s Botafogom zabio pobjedonosni gol vrijedan polufinala, a iako ga je Chelsea nastavio pratiti, Waregem je bio konkretniji i brži.

"Do potpisa ugovora ostale su samo formalnosti, tako da već možemo pričati o njemu kao o bivšem igraču Intera. Ovo je još jedan naš uspješan poslovni potez, prijeko potreban za normalno funkcioniranje kluba", izjavio je za Index direktor Intera Branko Laljak.

Pročitajte više