Barcelona

Laporta je odlučio potjerati Koemana, a onda se pojavio sin legende

Koeman i Cruyff gledaju poraz Barcelone od Atletica. Foto: Guliver Image

JORDI CRUYFF, sportski savjetnik predsjednika Barcelone Joana Laporte i sin najvažnije osobe u povijesti kluba Johana Cruyffa, spriječio je otkaz Ronaldu Koemanu na klupi katalonskog kluba.

Španjolski TV3 tvrdi da je Laporta odlučio uručiti otkaz Koemanu nakon 3:0 poraza od Benfice u Ligi prvaka, ali ga je onda Cruyff uvjerio kako je za klub važno da se Koemanu da vremena i dopusti mu se kontinuitet u radu. 

"Prošlog petka Laporta je razgovarao s Jordijem Cruyffom, nakon čega je sportski savjetnik uvjerio predsjednika da je potrebno prekinuti medijske spekulacije i javno dati podršku Koemanu", tvrde Španjolci.

Dan kasnije Laporta je uoči utakmice protiv Atletica rekao da Koeman sigurno ostaje trener.

"Koeman ostaje trener Barcelone. Zaslužuje povjerenje jer je prije svega legenda kluba. Cijenim što je pristao biti s nama u ovim teškim vremenima. Nastavlja s radom bez obzira na večerašnji rezultat. Voli klub i ima sve potrebno da bude tu", rekao je prvi čovjek Barcelone uoči utakmice koju je njegova momčad izgubila 2:0.

Cruyff je Laportu nagovorio i na razgovor s trenerom. Prije toga Laporta i Koeman tri dana uopće nisu komunicirali. Zanimljivo, Koeman, koji zbog crvenog kartona nije mogao voditi Barcelonu s klupe, utakmicu s Atleticom gledao je upravo u društvu Cruyffa, čovjeka koji mu je sačuvao posao.

Pročitajte više